Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Vona: szabadságharcot a földért, gazdaságért, munkahelyekért kellene vívni

A Jobbik elnöke a rendszerváltozás legnagyobb átverésének nevezte az EU-hoz való csatlakozást.
Vona Gábor kedden Balassagyarmaton, lakossági fórumon a rendszerváltozás legnagyobb átverésének nevezte az Európai Unióhoz való csatlakozást.

A Jobbik elnöke azt mondta: teljesen kiszolgáltatott, gyarmati létbe került az ország, "nem történt más, mint hogy piacot szereztek, és ehhez a mi kormányaink asszisztáltak".

Vona Gábor szerint lehet erre azt mondani, hogy az Orbán-kormány most éppen komoly szabadságharcot folytat az Európai Unióval, de az valójában nem szabadság-, hanem hatalmi harc.

A fórumon arra is kitért, hogy a kormány csak "látszólag" adóztatta meg a multikat és a bankokat.

Gyurcsány és Bajnai közvetlenül adóztatta meg az embereket, a mostani kormány közvetetten adóztat, hiszen a multik és a bankok tovább hárítanak, "a számlát megint önök fizetik, ebben ne legyen kétségük" - tette hozzá.

Vona Gábor ellen tüntetést szervezett Balassagyarmatra a Demokratikus Koalíció, közlésük szerint a megmozduláson jelen voltak az MSZP, a helyi roma és zsidó szervezetek képviselői is. Összesen mintegy 70-en voltak a fórum helyszínétől 50 méterre lévő, kordonnal elkerített területen.

Vona Gábor a fórum elején azt üzente a tüntetőknek, hogy nekik is jobb lesz, ha a Jobbik kormányra kerül, mert minden emberért dolgozni fognak, akármilyen pártszimpátiájú.

"Ami ellen tüntetnek, az én nem vagyok. Nem vagyok sem fasiszta, sem rasszista. Magyar ember vagyok, és a magyar emberek érdekeiért állok ki" - mondta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OGY: új felhívás a ˝régi˝ trafikosoknak, szigorúbb büntetés a családon belüli erőszakért

A családon belüli erőszak büntetőjogi tényállásáról vitatkoztak a képviselők kedden az… Tovább olvasom