Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Vona szerint a csendőrséget a rendőrség kiegészítésére hozták létre

Megalakult a csendőrség Tiszavasváriban; a jobbikos vezetésű szabolcsi városban szerdán tartott rendezvényen Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédében történelmi jelentőségűnek nevezte a szervezet megalakítását, hangsúlyozva, a csendőrséget nem a rendőrség ellen, hanem annak kiegészítésére hozták létre.
A Szent Mihály-téri református templom előtt mintegy kétszázan gyűltek össze, a tíz csendőr sorfalat állva várta az ünnepségre érkezőket.

A "Csendőrség" feliratú pólót, fekete nadrágot és sapkát viselő csendőröket Fülöp Erik, Tiszavasvári jobbikos polgármestere, valamint Vona Gábor, a Jobbik elnöke köszöntötte. A városvezető a szervezet kiemelt feladatául a bűnmegelőzést, a város közbiztonságának helyreállítását, valamint a lakosság a közrendbe vetett bizalmának visszaállítását jelölte meg.

Fülöp Erik úgy fogalmazott, senkinek sem kell félnie a szervezettől, aki "viszont bűnt követett el, az rettegjen". Vona Gábor, a Jobbik elnöke történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, kijelentve: a csendőrség megalakításával senki sem nem akarja a közrend fenntartásának jogát elvenni a rendőrségtől.

"Mindenki tiszteletben tartja azt, hogy az állam monopóliuma a rendőrség fenntartása" - jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy a belügyminisztériumnak nem "féltékenykednie kellene" az ilyen kezdeményezésekre, hanem segítenie és támogatnia őket. Vona Gábor ugyanakkor hangsúlyozta: nem a rendőrség ellen és helyett, hanem rendőrséget kiegészítő feladattal jött létre a csendőrség Tiszavasváriban.

Fülöp Erik csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Tiszavasváriban megalakítják a csendőrséget, amely a nap folyamán meg is kezdi közrendvédelmi feladatának ellátását a településen.

Olvasóink írták

 • 13. Jozsoci 2011. április 21. 17:07
  „Valakinek muszáj volna cselekednie, ha a rendőrség el van foglalva a biciklisekkel.”
 • 12. frakk 2011. április 21. 08:56
  „Embere válogatja , mint mindent minden hol.
  Egyébként most is számtalan erőszakszervezet tartja fenn a "rendet" az országban. rendőrség, ügyészség, bíróság-- hogy a leg köztudottabbakról beszéljünk csak.”
 • 11. bánki 2011. április 21. 08:28
  „5. Nórikám 2011.04.20. 23:20

  Na ez a mese része.
  A hetvenes évek végén ismertem egy Hercegh József nevű Algyői csendőrt. Mindenki tisztelt még a ,,kommunizmusban" is.”
 • 10. Vörcsi 2011. április 21. 08:28
  „Valóban hallottam én is, hogy a "régi" csendőrség erőszakszervezet volt, kénye, kedve szerint értelmezte a törvényt! A mai helyzetet is lehet hasonlítani ahhoz az időhöz, csak most állami, (FIDESZ) szinten történik ugyanez. Gondoljunk csak vissza az egy év óta "oszt jónapot" kormányzásra. Ebben sokkal inkább látom a régi csendőrségi szokásokat!
  Többen tudni vélik, hogy ez a csendőrség nem a tisztességes, becsületes emberek megfélemlítésére alakult meg!
  Majd meglátjuk!”
 • 9. tyúkanyó57 2011. április 21. 07:26
  „Vissza jön a régi rendszer ?Az anyukám 76 éves és nagyon rossz tapasztalata van a csendőrség időszakából.Kislány korába elállították cselédnek nem ette meg a gazda által adott ebédet és a nagymamámat össze verte a csendőr.És még sok hasonló eset volt csak az öreg szegény embereket kellene megkérdezni.Ezt akarják vissza hozni?Így is a szegények húznak, a többi meg csak harácsol.Ez mind Orbánnak köszönhető,hiszen ott a korona a fején azt hiszi ő a király és úgy is bánik a néppel.”
 • 8. igaz1017 2011. április 21. 07:17
  „Nagyon helyes,szükség van rá!”
 • 7. egyszegedi 2011. április 21. 05:36
  „Szépen haladunk Európából kifele, Orbánnak köszönhetően. Két tasli meg két hét! Hova tartunk, mi lesz még ebben az országban? Félelmetes!”
 • 6. bambinaXX 2011. április 21. 03:47
  „4. az "eddigi út" hova vezetett?

  5. én azt hiszem más a cél.. a NAVnak pedig máshol is kellene vizsgálódnia.”
 • 5. Nórikám 2011. április 20. 23:20
  „Nem is tudtam, hogy ezt lehet! Azt hittem ez törvényellenes, de úgy látszik, mégsem.Kis leányka voltam még, amikor nagymamámnál falun nyaraltunk, unoka tesóval. Amikor az utcán a csendőrök megjelentek, a nagyi a szobába parancsolt bennünket. És mi féltünk. A nagyim szerint minden szegény ember félt tőlük. Remélhetőleg nem ez jön vissza.”
 • 4. balugeep 2011. április 20. 22:05
  „ki tudja hová vezet ez az út...”
 • 3. frakk 2011. április 20. 21:49
  „Nagyapám lovas csendőr volt , olyan rendet tartott a területén, hogy ott még a szerbek is megálltak a határvonalnál, No és a magyarok is ha megugratta a lovát.”
 • 2. dodó 2011. április 20. 21:30
  „Véletlenül megint lemaradt az MTI hírének az eleje! (Biztosan helyhiány miatt)

  "Adóhatósági vagyonosodási vizsgálatot kért Tiszavasvári jobbikos polgármestere az uzsorások ellen; Fülöp Erik szerdán Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján azt is bejelentette: Tiszavasvári jobbikos többségű önkormányzati közgyűlése megalakítja a csendőrséget a településen.
  Fülöp Erik elmondta: 17 olyan helyi lakos ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Igazgatóságán, aki az állítások szerint uzsoratevékenységet folytat, hatalmas kamatokra ad kölcsönt nehéz sorsú embereknek. (...)."”
 • 1. sörpocak 2011. április 20. 21:10
  „Na majd Pintér elvtárs tesz ez ellen is! Megmondta a tutit!!!! Itt csak ő bűnözhet, vagy üldözhet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: megszorításokat, adóemeléseket hajt végre a kormány

Mesterházy Attila szerint a kormány sorozatos megszorításokat és adóemeléseket hajt végre az általa… Tovább olvasom