Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Vona szerint a Fidesz bele fog bukni a kormányzásba

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint nem kérdéses a Fidesz jövője, a párt bele fog bukni a kormányzásba.
A Jobbik kijelölt frakcióvezetője szombaton az Óbudai Hajógyári szigeten, a párt május elsejei rendezvényén ugyanakkor úgy fogalmazott: örülne annak, ha ez mégsem történne meg, mert ez azt jelentené, hogy a Fidesz a Jobbik által felvetett problémák megoldásával meg tudja menteni az országot.

Vona Gábor kiemelte, hogy a Jobbik "minden, a nemzet érdekét szolgáló javaslatot" támogatni fog a következő Országgyűlésben, de a kormánytöbbség legkíméletlenebb parlamenti ellensége lesz, és akár utcára is szólítja az embereket, ha a Fidesz nem tartja be az ígéreteit.

A sziget egy tisztásán felállított színpadról szólva Vona Gábor kifejtette: pártja alapvetően négy dologból nem enged a következő kormányzattal szemben. Ezek közé tartozik a politikai elszámoltatás, a közbiztonság megteremtése, a kilakoltatások egy évig történő felfüggesztése, valamint az adócsökkentés.

Mindemellett a Jobbik kezdeményezőként kíván fellépni a trianoni békeszerződés évfordulójának nemzeti emléknappá nyilvánításában, a határon túli magyarok kettős állampolgárságának megadásában, illetve a magyar termőföld védelme érdekében - mutatott rá a párt elnöke, utóbbihoz hozzátéve, a földtörvényt úgy kívánják módosítani, hogy "Salamonok" Magyarországon ne szerezhessenek földtulajdont.

Vona Gábor megjegyezte továbbá, hogy a Magyar Gárda törvényessé tétele ügyében sem fognak várni, hiszen - saját bevallása szerint - nélkülük most nem lehetne országgyűlési képviselő. Orbán Viktornak üzenve azt mondta: a jó törvényeket kell betartani, míg a rossz, például a gárdát tiltó jogszabályokat meg kell szüntetni.

A Jobbik vezetője jövendő parlamenti munkájukat ismertetve arról is beszélt, hogy a "Szent Korona eszmén alapuló alkotmányosság" életbe léptetésén is dolgozni fognak, valamint az eddigi "talpnyaló külpolitika" helyett a keleti, ázsiai piacok felé nyitást szorgalmazzák.

Vona Gábor egy olyan süllyedő hajónak nevezte a "szekularizált, fogyasztásra épülő, erkölcstelen" nyugati kultúrát, amelyen ő - mint mondta - nem akar megdögleni. Hozzátette: egy magyar őstörténeti intézet felállítása is a céljaik között szerepel, annak tisztába tétele érdekében, hogy honnan is származnak a magyarok. "Én nem vagyok finnugor" - jelentett ki a politikus.

A párt elnöke a beszéde alatt megtapsoltatta az MDF és az SZDSZ parlamentből való kikerülését. Vona Gábor szerint a következő néhány év az MSZP belharcairól fog szólni, amihez ő - a közönségből nevetést kiváltva - sok sikert kívánt. Az összegyűltek által kifütyült LMP-ről a leendő képviselő úgy foglalt állást, hogy az "nem is egy párt, hanem csak egy frakció, egy felfújt lufi".

A szervezők által kétnaposra hirdetett Jobbik-majális egy focipályányi méretű tisztáson, illetve annak környékén zajlik. A helyszíni tájékoztatás szerint a jórészt ingyenes programok között elsősorban koncertek szerepelnek, de a kilátogatókat gyerekprogramok, tombola, továbbá "nemzeti divatbemutató", valamint az esti órákban "nemzeti rockdiszkó" is várja. A többségében családok által látogatott rendezvényt terepszínű ruhába öltözött biztonsági személyzet felügyeli.

A Jobbik vezetője a felszólalása előtt a színpad mellett felállított büfépadokon folytatott két órás, kötetlen beszélgetést a párt szimpatizánsaival. A politikus szerint ez alatt a legtöbben azt kérték tőle, hogy a Jobbik továbbra is maradjon meg ugyanolyan, mint amilyen korábban volt. Csaknem egy órás beszéde végén a Jobbik vezetője ezért megerősítette, hogy a parlamentben is "magyar emberek maradnak, (...), ha kell, akkor akár a betont is felszántják, de nem hagyják, hogy Magyarország, a szeretett szent magyarság elvesszen".

Olvasóink írták

78 hozzászólás
 • 78. slyboy79 2010. május 03. 10:45
  „Majd most megkérdezem a Zázrivecz szimpatizánsoktól, hogy mit csinált négy évig Vona( tudom, hogy nem ő van kormányon), mivel nem csinál semmit, ezért nem rá fogok szavazni. JAAA, van egy kis bibi, hisz ha nincs kormányon, akkor nem is tud semmit sem csinálni.
  Azt hiszem nem Orbán volt az elmúlt 8 évben, így szerintem itt hagyjuk abba, és mindenki érti a célzást.
  A magyar őstörténet minisztérium jó ötlet, de ez így nevetséges, ahogy ÍVona akarja. Egyszerűen rendeletben meg lenne mondva az akadémiának, hogy KUSS, és végre az igazat mondjuk, nem pedig látszat dolgokkal megnyerni a szavazókat. Túl látványos dolog lenne, de kevésbé hasznos. Nekem ne mondja senki, hisz én is kutatom a valódi magyar őstörténetet, és azt nem ilyen szavazatgyűjtő kijelentésekkel kell tenni!!! Túl populista, és kevésbé megvalósítható és logikus ez a Vona Gabi. A szememben Dr. Papp Lajos szívszebész úr százszor előrébb van, mint ez a nevet változtató judeo-rabbikus, jobbikus (termékmenedzser = kereskedő).
  Egyébként lesz még magyarfelemelkedés, akármennyire szónokoltak anno Gyurcsányék, Kunczéék, Dávid Ibolya és most Vona, számomra mind egy lapon szerepel, akik megppróbálnak Orbánnak ott keresztbetenni, ahol csak tudnak, és ehhez százezreket vernek át, ha kell!!!”
 • 77. hírfigyelő 2010. május 03. 08:56
  „Viki bácsi most azt kapja majd, amit ő csinált eddíg...... Megint tétlenkedni fog mindenki, és azt figyelni, hogy ne tudjanak egymásba kötni? Ez most megint komoly? Én már nem vetek követ arra, aki elhagyja ezt az országot!”
 • 76. jozko 2010. május 03. 00:08
  „Vona Gábor és stábja:okos, idáig. A sajtóismertség fontos hatalmi tényező! A sajtónál a választási küzdelmek után most van-lenne- egy kis üresjárat, Vonáék ezt most segítenek kitölteni. A politikai reklám, a fizetett riport drága, de elég egy kicsit hangzatosan beszélni, a sajtó máris ingyen tálalja a Jobbikot. Ha beindul a húsdaráló, ők már nem lesznek annyira érdekesek, vagy ha azok akarnak lenni-maradni, ott már nagyobb dobások kellenek! Most kevesebb is elég, hogy hir legyenek-olyan-ilyen-emilyen. De gondolom, a kormány felállása után is készülnek szenzációkkal-mert az kell a népnek és a sajtónak. Egyelőre ez a semmiből is sikerült.”
 • 75. Lúdasmatyi 2010. május 02. 22:09
  „Majd kiderül,a jövő mindent megmutat.Lássuk mire képes az" új" kormány.”
 • 74. szilléri 2010. május 02. 18:23
  „Idő kérdése ! 8 év !”
 • 73. vmagdi 2010. május 02. 17:15
  „hirstart: Támadást indított a Jobbik ellen a <moderálva..> portál. ,,Szavazati joggal vagy anélkül? - Ellentmondó jobbikos nyilatkozatok állampolgárság-ügyben" címmel született írásban felemlegetik Vona Gábor hétfői sajtótájékoztatóját, melyen a radikális párt elnöke állítólag kijelentette: nem adnának választójogot a határon túli magyaroknak.

  A mondatot a Hírszerző hírportál idézi a sajtóeseményről szóló tudósításában, ebben az áll: ,,Vona a Hírszerzőnek azt mondta, ők sem adnának választójogot a határon túli magyaroknak".

  A ..... a pártelnök egy hónappal ezelőtti Duna TV-s szereplését is felidézi, ebben Vona Gábor állítólag úgy nyilatkozott, hogy az állampolgárságot nem szavazati joggal képzelték el. A portál szerint a Jobbik vezetői között nincs egyetértés a kérdésben, mert míg Szegedi Csanád arról beszélt, teljes jogú, szavazati joggal is járó állampolgárságot adna a határon túli magyaroknak, addig Vona Gábor álláspontja ettől eltér.

  Na tessek ket ember harom velemeny, azt sem tudjak mit akarnak, csak hoborognek, ezeknek az ovodaban lenne a helyuk nem a parlamentben.”
 • 72. vmagdi 2010. május 02. 17:10
  „nem megmondtam hogy bontott csirket vegyel!.... :)
  meg nincs uj kormany, meg nincs uj parlament, meg egyetlen rendelkezest se hozhat a fidesz jogosultan, de mar vona ellenseget kialt, szamonker, fenyeget, veszmadarkodik (amugy hasonlit ra :)
  Nem lesz konnyu a kormanyzas , mert egyebkent is ures a budzse, aztan gazdalkodni csak a van-bol lehet, de hogy mennyi energiat elvisz a jobbik az isten tudja, vagyis direkt kiprovokaljak, hogy bukjonak, de hogy jobbik kormany egy jo ideig meg nem lesz az biztos, de lehet valsztasokra koltjuk az osszes megmaradt penzunket, de azt mondjak ok a magyarok erdekeit vedik.. igen kezdjuk erezni, elindult a szajkarate”
 • 71. achilleus 2010. május 02. 16:05
  „69. hozzászólás Logaritmus 2010.05.02. 15:24
  Te már csak tudod! Ti - hitetek szerint - mindig, mindent, mindenkinél jobban tudtok.”
 • 70. 648452 2010. május 02. 15:52
  „A választások előtt tudható volt: "Az olyan tapasztalt politikusok mint Orbán Viktor, vagy Szűrös Mátyás, vagy Németh Miklós, vagy Pozsgay... bármelyikük egyedül "megenné" a két pipogya, zöldfülű miniszterelnök-jelöltet Vona Gábort és Mesterházy Attilát. Hova jutottunk....? Hova juttattak bennünket...?"”
 • 69. smalltown 2010. május 02. 15:24
  „52. Ahmadinejad 2010.05.02. 09:10
  Vona Gábor egy igazi magyar ember, akinek nem tetszik, az húzzon el oda ahol jobban érzi magát!

  Te miert nem hutal el mikor nem tetszett a gyurcsany?”
 • 68. Logaritmus 2010. május 02. 15:24
  „Achilleus, te nem "egy vagy a népből" hanem a Kubatov lista aranykoszorús pártmunkása. Ha valaki jól jár a Fidesz kormánnyal, szerintem te az leszel biztosan! :)”
 • 67. tintasbarns 2010. május 02. 15:15
  „moderálva trágár”
 • 66. achilleus 2010. május 02. 15:08
  „66. hozzászólás 9349779 2010.05.02. 14:35
  "lehet te kapsz koncot de mi a nép csorék maradunk"

  Bánt ez a szembeállítás, egynek tartom magam a "nép"-ből, koncot pedig végképp nem kapok.”
 • 65. jozko 2010. május 02. 14:14
  „Valahogy pillanatnyilag jobban érdekel,kik vagyunk /kiknek tartanak minket/, holtartunk és főleg hova tartunk.Megválasztott képviselőinknek illene talán fontossági sorrendet felállítíni a soron lévő feladatokról. Vagy rövidesen ismét az lesz a legsürgősebb feladatunk, hogy tovább keressük Petőfit? Nem tartomfeleslegesnek a származásunk tisztázását-ha egyáltalán lehetséges-de messze nem a legfontosabb feladatunknak tartom...”
 • 64. achilleus 2010. május 02. 14:04
  „60. hozzászólás Ahmadinejad 2010.05.02. 11:10
  Szerintem sincs a képviselők végzettségével semmi probléma, sőt a koreloszlással sem, a nők aránya pedig másutt is alacsony: http://jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/a_jobbik_47_orszaggyulesi_kepviseloje
  (A névsor végéről azért törölhetnétek az egyik portál jókívánságait,
  még ha ők állították össze a listát, akkor is.)”
 • 63. achilleus 2010. május 02. 13:32
  „Ez a kép elég hülyén sikerült:
  http://kdnp.hu/
  Nem is tudom sírjak vagy nevessek.”
 • 62. arany30 2010. május 02. 12:50
  „Le a jobbikal!!
  Valamit mindenkinek tudnia kell: Hazugságokat terjesztenek azon szélsőjobbos személyek, akik azt terjesztik, hogy a "bűnöző"... magyarokat védjük, mikor elítéljük a cigányozást. Ki kell jelentenem, hogy senki nem védi a cigány magyar, és más magyar bűnözőket. A bűnözők nemzetiségi nyilvántartása törvényellenes.
  A bűnözök nemzetiségi megkülönböztetése rasszizmus.
  Azt kéne megérteni, hogy nem a nemzetisége követe el a bűncselekményt, hanem az egyén és nemzetiségétől függetlenül.
  Az egyén nemzetiségének a felemlegetése azért fontos a rasszisták és az antiszemiták számára, hogy gyűlöletet keltsenek az ártatlan, és bűntelen nemzetiségi lakossággal szemben is. Példa: A "cigányok" a "magyarok", a "zsidók", a "svábok"követték el ezt vagy azt. Ezen megbélyegző általánosító kijelentések egy adott nemzetiségen belül, mindenkit megbélyegeznek.
  Gyermekeinket, asszonyainkat, szüleinket és bennünket is. Elmegyünk Szlovákiába és ott azt mondják ránk, hogy ez is szemét magyar.Vagy szemét magyarok. Ez kinek tetszik? Főleg, ha gyermekeinkkel megyünk ilyen helyre. Gondoljuk arra, hogy vannak rendes cigány magyarok, akiket megbélyegzünk,ha azt mondjuk rájuk,hogy "szemét cigányok" vagy "minden cigány" ilyen vagy olyan és mit érdemelnek! Máshol ránk mondanak hasonlott, és egyik sem jogos.
  Mindig a bűnöző embert ítéljük el, és ne a nemzetiségét! Akkor vagyunk igazságosak, és toleránsan viselkedő kultúremberek. Tisztelet minden toleránsan viselkedő kultúrembernek

  jobbik csak uszit!”
 • 61. Tömeg 2010. május 02. 11:11
  „Állandóan erős hányinger kerülget,amikor a vele készült interjúkat olvasom.Vajon mitől lehet ez?”
 • 60. Ahmadinejad 2010. május 02. 11:10
  „vmagdi! Értelek én kis sziv, értem én a belőlled áradó utálatot is, de nem irok neked hosszan, mert tudnék, ámber felesleges miattad koptatnom a finom újjaimat, aztán hogy a jobbik képviselői miért iskolázatlanok, azt meg hadjuk, minden második Dr-végzettségű, és a többi meg felsőfokú iskolázott:) Ne menjél már hugi, ahonnan jöttél!”
 • 59. Priscilla_ 2010. május 02. 11:09
  „Mellesleg:
  http://www.es.hu/?view=doc;25741”
78 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP ingyenessé tenné a pesti közösségi közlekedést

Az MSZP 2013-ig bevezetné a díjmentes közösségi közlekedést Budapesten - mondta Horváth Csaba… Tovább olvasom