Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Vona: tudatosan heccelik a cigány kisebbséget Gyöngyöspatán

A Jobbik elnöke szerint a településen nyugalom van, de ezért nem mindenki dolgozik.

A Jobbik elnöke szerint egyes szervezetek feszültséget akarnak szítani a gyöngyöspatai emberek között, mintha a "cigány-magyar együttélés" konfliktusainak elmérgesítése lenne a céljuk.

Javult a közbiztonság, nyugalom van Gyöngyöspatán, de nem mindenki dolgozik a település nyugalmáért: vannak szervezetek, akik feszültséget, ellentétet akarnak szítani a gyöngyöspatai emberek között - mondta Vona Gábor szerdán a Heves megyei faluban.

A Jobbik kihelyezett elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón Vona Gábor úgy fogalmazott: "szinte tudatos felheccelése, provokálása zajlik az itt élő cigány kisebbségnek, mintha valakiknek valami egészen furcsa okból az lenne a fontos, hogy amit már magunk mögött hagytunk itt Gyöngyöspatán, az újra nyíljon, hogy a cigány-magyar együttélés konfliktusai ismét elmérgesedjenek".

Az ellenzéki párt elnöke közölte: olyan jogvédő szervezetekről van szó, mint például a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).

Nem tudjuk, hogy milyen pénzekből, milyen munkatársakkal, milyen háttérrel, de rendszeresen Gyöngyöspatára járnak, "és a munkájuk kapcsán nem mondható el, hogy a település nyugalma erősödne, hanem éppen az ellenkezője tapasztalható".

Vona Gábor közölte, országgyűlési képviselőként javasolni fogja az illetékes minisztériumnak és a parlamentnek, hogy vizsgálják meg a TASZ és a hozzá hasonló jogvédő szervezetek magyarországi munkáját, és annak esetleges nemzetbiztonsági kockázatát.

Kitért rá, hogy a TASZ egyik prominense, Juhász Péter Bajnai Gordon szoros szövetségese és "politikai bajtársa", aki kapcsán pedig rendszeresen felmerül az amerikai támogatottság kérdése.

Vona Gábor ismertetése szerint a pár elnöksége azért ment Gyöngyöspatára, hogy az ott élőktől tájékozódjon arról, mi a helyzet most a faluban, és azt tapasztalják, hogy a települést korábban jellemző felfokozott, konfliktusokkal terhelt helyzet megszűnőben van, az önkormányzat és a 17 fővel létrehozott rendőrőrs is ezen dolgozik.

Juhász Oszkár, a település jobbikos polgármestere azt mondta, a választási ígéretnek megfelelően azon dolgoznak, hogy élhető, biztonságos településsé váljon Gyöngyöspata. Felsorolta a falu kulturális, hagyományőrző, egyben közösséget erősítő rendezvényeit, és közölte, az önkormányzat mintegy 20 millió forintos főtéri beruházást valósított meg, és 106 millió forintból zajlanak az út- és járdafelújítások.

Olvasóink írták

  • 2. Qllancs 2013. március 06. 17:35
    „20 MILLIÓ FT --FŐTÉRI BERUHÁZÁS, 106 MILLIÓ JÁRDA..ÚT ...
    lÁTVÁNYBERUHÁZÁSOK ! tERMELŐ, RENDES MUNKAHELY KÉNE !”
  • 1. zero 2013. március 06. 15:43
    „Ez igy van országosan is”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MVH: lezárásához közeledik a 2012-es EU Élelmiszersegély Program

Sikeres évet tudhat maga mögött az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Program… Tovább olvasom