Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Vona: visszatért a kutya a hányásához

Vona Gábor arról beszélt szerdán a parlamentben, hogy Gyöngyöspatán a helyi lakosok többször jelezték már, hogy nincs valami rendben a cigány-magyar együttéléssel.
Hozzátette: a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület két hétre ellátogatott a településre, azért, hogy megerősítsék a helyi polgárőrséget. Mint hangsúlyozta, március 6-án a Jobbik tartott ott egy demonstrációt, mely békésen zajlott.

Kiemelte: az LMP "katasztrófa turistaként" lement Gyöngyöspatára, és nem tettek mást, mint "heccelték" a cigányokat. Úgy fogalmazott: rátért az SZDSZ útjára az LMP, "visszatért a kutya a hányásához". Kövér László a jobbikos képviselő ezen mondata után azt kérte, hogy a Ház méltóságához próbáljon meg igazodni. Vona Gábor közölte: az MSZP az üggyel kapcsolatban felelőtlen, gyűlöletkeltő politikát folytatott. A Fidesz pedig leküldte a megyei kormányhivatal vezetőjét, aki széttárta a kezét, hogy nincs is semmi baj - tette hozzá.

Kontrát Károly államtitkár azt válaszolta: Gyöngyöspatán a rendőrség fenntartja a rendet. Nemcsak Gyöngyöspatán, hanem valamennyi dél-hevesi településen megerősített rendőri erő állomásozik - tette hozzá. Kiemelte: a rendőrség feladata fenntartani a rendet, és ennek a feladatának eleget is tesz. Nincs szükség polgárőr egyesületre, amelyik félelmet kelt az ott élő emberekben - jelentette ki.

Olvasóink írták

 • 16. Csonka László 2011. március 21. 11:11
  „Katolikus papot kérdeztem +, a Bibliában található ily sor! Kövér úr! Forgasd a bibliát sürűbben !!!!!!!!”
 • 15. bambinaXX 2011. március 17. 10:22
  „"polgárőr egyesületre, amelyik félelmet kelt az ott élő emberekben"
  - csak az fél, akinek oka van rá. Igaz ez bármelyik "félre"...”
 • 14. bánki 2011. március 17. 07:20
  „15. maros50 2011.03.16. 21:23

  Matematikai statisztikai alapon elhanyagolható a cigányok által a magyarokkal szemben elkövetett gyilkosságokkal szemben.

  Természetesen büntetendő mind két eset !”
 • 13. maros50 2011. március 16. 21:43
  „Lidokain! Az olvasatomban a polgárör egyesület tagjai a településen élő polgárok önszerveződésén alapul,nem holmi,homokpusztáról vezényelt bandázó, unalomüző csíkós sereg gyülekezete.”
 • 12. maros50 2011. március 16. 21:23
  „Koszta!
  Arról is beszélj,hogy gyilkoltak meg módszeressen,aljas modón embereket börszín alapján,akiknek csupán annyi volt a vétkük,hogy a falú szélén laktak és a szomorú az,hogy az egyik áldozat a gyógyszegyárba ment dolgozni és nem lopni.
  Vedd tudomásul,hogy a rend fentartása nem etnikai kisebbség meg többség alapon történik.A rendőrségnek alkotmányos feladata kell,hogy legyen a közbiztonság és a belső rend védelme.Köteles az emberi jogokkal összefügő emberi méltóságot védeni és óvni.A demokratikus jogállamban együtt kell müködjön a társadalom tagjaival azok szervezeteivel és ennek kölcsönös aktív,segítő együttmüködésnek kell lenni.A törvényen kívüli betyársereg ezen kívül körön van.Vagyis ne hogy már a nyúl vigye a puskát!”
 • 11. Csonka László 2011. március 16. 21:22
  „13. maros50 2011.03.16. 20:54 kszabó még a gyorskocsiban van! Írtan róla, törölték többx!”
 • 10. maros50 2011. március 16. 20:54
  „11.A vízelvezető csatorna kí van takarítva,nincs belvíz veszély a betyársereg elvonult Gyöngyöspatára,de államtitkárunk erre nem adott felhatalmazást azzal az indokkal,hogy a rend fenntartása nem a betyársereg kompetenciája,hanem a rendörséggé.Vagyis nem lehet partizánkodni.”
 • 9. Koszta 2011. március 16. 20:38
  „Nekem is "félelmeim" vannak, miszerint marad minden a régiben...
  Ha a kisebbséget meg kell óvni a félelmektől, akkor egy demokráciában, a demosz uralmában miért nem törődik senki a többség,a demosz félelmeivel? Nem ezen félelmek miatt hívta valaki a "polgárőröket" Gyöngyöspatára?
  Korábban ama bizonyos siófoki demonstráció (roma felvonulás) nem keltett félelmet a többségben, ami után a híresen hírhedt késelési botrány létrejött Veszprémben Cozma rovására, by Sztojka? Mindig el kell jutni a halálesetig, hogy történjen valami? Avagy ezután se történik semmi? Jöhet a következő? Hallgassuk el a problémákat? Dugjuk homokba a fejünket?
  Amíg nem ismerjük fel, nem mondjuk ki hogy baj van, addig nem születhet megoldási terv, nem lehet megoldás!
  Korábban a DM is beszámolt róla, hogy hasonló esetekben pl. Romániában összeül egy kormánymegbízott, az érintett település vezetője, a csendőrség vezetője, a cigány kisebbség vajdája (vezetője) és megoldási tervet, megállapodás tervezetet dolgoznak ki... Ilyesmi nálunk is működhetne... Csak be kellene fejezni az önámítást és kimondani a tényeket: Baj(ok) vannak... Strucc-politika helyett megoldásokat kellene keresni. Szembenézve a tényekkel, nem pedig letagadni, elhazudni azokat. Ha nincs saját ötlet, akkor akár a szomszédos példákat, mintákat követve. Mert amíg a hivatalos hatalom nem tesz semmit, addig marad a "magad uram ha szolgád nincs" elve... Árama kerítésbe... "polgárőrök" bejövetele... Atrocitások... Ugyanis a parlamentből kevés a liberális duma és nem segít azon, akinek a termését lopják, akinek a rokonát késelik, akinek nap, mint nap félelemben kell élnie, mert a kisebbségnek más az értékrendje. Egy demokráciában a többség értékrendjét kell elfogadni a kisebbségnek is. Erről szól a demokrácia. Ez a demosz hatalma. Ezt kell a törvénynek, a rendőrségnek fenntartania. Ha jól tudom...”
 • 8. Csonka László 2011. március 16. 20:24
  „Homokpuszán, mi újság ???????”
 • 7. Falcao 2011. március 16. 20:16
  „A probléma megoldására van egy jobb ötletem is csak előtte ásni kéne egy nagy gödröt a környéken.”
 • 6. Nórikám 2011. március 16. 20:07
  „KamuNeni! Ha bekerítenék őket, nagy balhé lenne, így is az a bajuk hogy ki vannak rekesztve ! A kérdés meg feloldhatalan, ha ott a jobbik a kisebbség fél, ha nincs ott akkor meg a lakosság többi része fél! De ez ugyan senkit nem érdekel! Csak ne hogy megsértsük szegény ki rekesztett kisebbséget!”
 • 5. lidocain 2011. március 16. 19:24
  „és a félelemben élő magyar lakossággal akiket rendszeresen kirabolnak,megvernek a rettegő cigányok azokkal mi lesz? ki védi meg őket? a rendőrség dolga lenne de az nem teszi. a polgárőröket (akik saját költségükön utaznak oda és a szabaidejüket töltik ott) zaklatják,pedig a lakosság is akik minden bizonnyal rasszisták az ő oldalukon állnak,elszállásolják,etetik őket.
  miskolcon is mi van az avason? disznót vágnak a cigányok az ötödiken,majd negyvenen "laknak" egy lakásban?
  <moderálva>

  hajrá Jobbik! hajrá Vona!”
 • 4. maros50 2011. március 16. 18:58
  „5.Kamu!
  Javasolom neked,hogy ezt a müveletet,ne mások végezzék el,hanem te egyedül, esetleg viheted a barátodat.Vigyél magaddal váltó alsónemüt,mert szükséged lesz rá.Köszönj nekik így, báktáló romálé ávilém! (testvéreim megjöttem !”
 • 3. maros50 2011. március 16. 18:40
  „Na végre,hogy megfogalmazodott egy fontos intézkedés "Nincs szükség polgárör egyesületre,amelyik félelmet kelt az
  ott élő emberekben.Hadd tegyem hozzá,hogy sehol sincs szükség legyen az bármely település.Fontosnak tartom a polgárör egyesületek tevékenységét,ha valóban az Országos,Megyei Polgárör Szövetség tagjai és nem a betyársereg tagjai.Úgy tudom,hogy a betyársereg nem az OPSZ tagjai.”
 • 2. KamuNeni 2011. március 16. 18:31
  „Miert nem keritik be oket? akkor nem lennenek az osszecsapasok a ciganyokkal es ok is elhetnenek ahopgy akarnak a sajat teruletukon. Lophatnak egymastol es egy csomo penzt is megsporolna az allam mert nem kellene allando rendori keszultseg es jarorozes ott.

  Keritsek be a kisebbseget mert ugyis ok okozzak a legtobb bunt es amugy is utalja oket mindenki. vegyek ki a forgalombol oket. kesz”
 • 1. dodó 2011. március 16. 18:22
  „-a rendőrség feladata fenntartani a rendet, és ennek a feladatának eleget is tesz.:::
  "Egy szegény, éhező férfi késsel támadt egy borsodnádasdi boltosra, amiért nem vásárolhatott hitelben élelmiszert: a sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Mert egy apartheid országban ilyen gyakori eset, hogy az üldözött kisebbségiek késsel járnak bevásárolni.
  A nekünk jár férfi március 11-én a délelőtti órákban bement egy helyi élelmiszerboltba, majd hitelre akart vásárolni. Korábbi kifizetetlen tartozása miatt azonban ezt megtagadta tőle az eladó, akit ezek után a férfi megszúrt, majd elmenekült a helyszínről. A sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba." 2011. március 16. 15:40”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az eső és a lehűlés - Ennyi volt a tavasz?

Eső, zápor és fokozatos lehűlés várható a napokban, a jövő hét elején hajnalban többfelé fagyni fog és nappal is alacsonyabb hőmérsékletre kell számítani. Tovább olvasom