Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Vonattal akarták kórházba vinni a leforrázott kislányt

Életveszélyes állapotban került kórházba az a hároméves kislány, aki disznóvágáskor esett bele egy forróvizes fazékba még szombaton, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon.
A gyermeket és édesanyját először egy szomszéd az autóján az újfehértói orvosi ügyeletre vitte, de az orvos másik sürgős esetnél volt. Az anya nem várta meg, míg a nővér mentőt hív, hanem vonattal indult Debrecenbe az életveszélyes állapotban lévő kislánnyal. A rendőrség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz az ügyben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint a hatgyermekes család érpataki udvarán éppen disznóvágás volt. Egy forróvizes fazekat bevittek a házba, letették a padlóra, ebbe esett bele a kislány. Édesanyja egy szomszédot kért meg, hogy kocsijával az újfehértói ügyeletre vigye őket. Az ottani orvos azonban éppen egy másik sürgős esetnél volt kint.

Az ápolónő azt tanácsolta, hogy várják meg az orvost, illetve felajánlotta, hogy mentőt hív, hogy Nyíregyházára szállítsák a kislányt. Az édesanya azonban inkább vonatra szállt a kislánnyal és Debrecenbe vitte. Onnan már mentő vitte tovább a miskolci gyermek-intenzív osztályra. A kislány testfelületének 45 százaléka megégett.

A felelősség kérdését a rendőrség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozása vizsgálja, gyanúsított egyelőre nincs az ügyben. A rendőrséget egyébként vasárnap a kórház értesítette.

Olvasóink írták

 • 6. felhasználónév 2008. december 08. 16:33
  „jav. felnőttet”
 • 5. fegizsu 2008. december 08. 16:32
  „Sajnos ilyen eset már mással és máshol is történt! A szülő mire orvostól orvosig hordja a gyerekét teljesen megbűnhődik bírói ítélet nélkül is! Ha börtönbe csuknák ki viseli gondját a marandó sérülést szenvedő gyermeknek?”
 • 4. felhasználónév 2008. december 08. 16:31
  „Hihetetlen mennyi felelőtlen szülő van...
  és amikor már megtörténik a baj, sokszor már késő. Itt azért teljesen pontosan nem derül ki, hogy ha mentőre várt volna az anyuka, akkor mennyivel lett volna előrébb, vagy ha az orvost várja meg, mire visszaérkezik...így is úgy is telik az idő. De én sem értem, hogy pl: disznóvágáskor mi keresnivalója van egy három éves gyereknek a forróvizes fazéknál??? Egy ilyen idős kisgyereknek elvileg már értenie kellene a szóból, hogy mit szabad és mit nem, hol játszhat és hol nem...a szülő pedig odafigyelhetne, ha már bevállalta a gyereket és egészséges felnőtett szeretne belőle nevelni.”
 • 3. flexsnake 2008. december 08. 16:13
  „1. kisgyereket nem hagyunk felügyelet nélkül
  2. nem pakolunk lefelé ilyen veszélyt okozó dolgokat ha tudjuk hozzáférhet...”
 • 2. Mathiasking 2008. december 08. 15:44
  „Ez igen! Még hogy lassúak a vonatok Magyarországon! Vasúton történő betegszállítást utoljára 1945-ben volt Magyarországon. Ismét bebizonyította az SZDSZ volt egészségügyi miniszterei által kitalált verzió nem működik. Köszönjük SZDSZ, köszönjük Molnár Lajos és Horváth Ágnes. Nem felejtjük 2010-ben az "X"-et beírni!!!!!!!”
 • 1. Zs 2008. december 08. 12:43
  „Hallva a mentők és kórházak egymással eltöltött vitatkozásáról még a gyérített MÁV is hamarabb odaérhet... :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudott frakcióvezetőt választani az SZDSZ

Nem sikerült a frakcióvezető választás az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportjában, ugyanis szavategyenlőség alakult ki Fodor Gábor és Kóka János között. Tovább olvasom