Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Vörösiszap-tragédia: esküszegésre késztetett orvosok?

A kolontári vörösiszap-tragédia után a közép-dunántúli regionális tiszti főorvos, Müller Cecília nem tartotta indokoltnak az egészségügyi katasztrófahelyzet kihirdetését, ezzel szembefordulva a kormányzati határozattal.
A sérültek ellátásában érintett kórházak olyan levelet kaptak kézhez, amely szerint nem indokolt az egészségügyi katasztrófahelyzet elrendelése, ezért a sérültek ellátását normális keretek között oldják meg. A rendelkezés megszegőinek napi ötszázezer forint büntetést is kilátásba helyeztek.

Mindezek alapján sem az ajkai, sem a veszprémi, sem a győri kórház nem rendelhette volna el a készenlétet, nem tarthatta volna bent munkaidőn túl az orvosait, és az ügyeletet sem erősíthette volna meg. Mégis megtették, mivel hivatásuk és orvosi esküjük erre kötelezte őket.

A túlóra és az ellátási költségek szépen felhalmozódtak. És mivel mindegyik intézmény túllépte már a teljesítményvolumenkorlátja által ellátható betegek számát, nem kaphat pluszpénzt az OEP-től - írta a Hirado.hu a Magyar Hírlap cikkére hivatkozva.

Olvasóink írták

 • 4. azénéletem 2010. november 11. 10:03
  „Hogy vigye el a vörösiszap Müller Ceciliát a helyéről! Ilyen ember van felelős beosztásban élet-halál ura?
  Nem tudom ennyire buta, vagy ennyire embertelen.”
 • 3. történész 2010. november 10. 18:28
  „Majd lesz helyette sérga cecillia”
 • 2. Hibiszkusz 2010. november 10. 11:15
  „Ha az emberélet nem számit a tiszti főorvosnak,adja vissza a diplomáját, mert méltatlan rá! És ez minden orvosra vonatkozik, ha nem az esküjéhez hiven viselkedik!!!!!!!!Akik becsülettel ellátták a sérülteket, tessék őket tisztességesen kifizetni/ a túlóra pénzt/ ne ezen spóroljanak.”
 • 1. szatyi 2010. november 10. 10:56
  „Ez a Müller Cecília a helyén van még?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopits György: 4 évig maradhatnak a különadók

Kopits György szerint négy évig maradnak a különadók. Tovább olvasom