Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Wallace & Gromit és az Elvetemült Veteménylény

A sajtimádó Wallace és mindig hűséges kutyája, Gromit - az angol Aardman animációs stúdió többszörösen Oscar-díjas Wallace és Gromit rövidfilmjeinek imádnivaló duója - a főszereplői ennek a vadonatúj kaland-vígjátéknak, mely a méltán népszerű páros első egész estés mozifilmje.
rendező: Steve Box, Nick Park

forgatókönyvíró: Bob Baker, Steve Box, Mark Burton, Nick Park
operatőr: Tristan Oliver, Dave Alex Riddett
zene: Lorne Balfe, James Michael Dooley, Julian Nott
producer: Claire Jennings, Peter Lord, Nick Park
vágó: Gregory Perler, David McCormick

szereplő(k):
Peter Sallis (Wallace hangja)
Ralph Fiennes (Lord Victor Quartermaine hangja)
Helena Bonham Carter (Lady Tottington hangja)
Peter Kay (PC McIntosh hangja)
John Thomson

A film sztorija

Ahogy közeledik a szokásos éves Zöldségóriás Verseny, kitör a "vege-mánia" Wallace és Gromit szomszédságában. A két vállalkozó kedvű cimbora nagyot kaszál a rágcsálóhárító rendszerrel, amely humánus módon tartja távol a szent kerteket megszállni szándékozó nyúlhadat.

Ám hirtelen egy hatalmas, rejtélyes, zöldségdúló "fenevad" kezd garázdálkodni a környéken, éjszakánként megtámadja a városka értékes parcelláit, és elpusztít mindent, ami az útjába kerül. A verseny házigazdája, Lady Tottington kétségbeesetten próbálja menteni a menthetőt, ezért megbízza Wallace-t és Gromitot, hogy kapják el a lényt. Azonban lesben áll Lady Tottington sznob udvarlója, Victor Quartermaine is, aki inkább lelőné a fenevadat, hogy a helyi hős pózában tetszeleghessen - no meg hogy elnyerje szíve hölgyének kezét. Mivel a verseny sorsa forog kockán, Lady Tottington végül kénytelen megengedni Victornak, hogy levadássza a zöldségzabáló fosztogatót. Ám azt nem is sejti, hogy Victor valódi terve végzetes következményekkel járhat a Ladyre - sőt, két hősünkre nézve is... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Ez alkalommal Wallace figurája kissé háttérbe szorul (és át is alakul),
Gromit az igazi főszereplő. Persze, egy kutya nem beszél, ám Gromit zseni. Ő sem beszél, csak kommunikál, de azt végig a filmen. A készítők alkalmaztak ugyan számítógépes trükköket a gyurmafigurák grimaszainak megalkotásánál éppúgy, mint egyéb effekteknél, ám az így is öt (!) évig készült filmben parádésan oldották meg Gromit, de a többi gyurmafigura "személyiségét" is. Szó sincs Gollam-szerű aprólékos és finoman cizellált kidolgozásról, mégis a kis gombszemű kutyusról, amelynek pofácskáján olykor látni az alkotók ujjlenyomatát, szavak nélkül is elhisszük intelligenciáját, de a többi szereplők is hús-vérebbnek tűnnek sok film valóban hús-vér, ám sokszor csak kétdimenziós figuráinál."
A teljes cikk

mozinet.hu - lacxox


"Az alkotók által „a világ első vegetáriánus horrorjaként" emlegetett, csavaros történet szerint hőseink az óriási zöldségek versenyére készülő városkában profi nyúlelhárítóként tevékenykednek: a hoszúfülűeket humánus megoldással gyűjtik be, majd tartják elzárva a díszes termésektől – és próbálják meg esetleg le is beszélni őket a rágcsálósdiról. Ám egyszercsak feltűnik egy óriási, megfoghatatlan nyúl, akit megfékezni nehezebb lesz, mint gondolnák…"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A további program

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Szentlőrinc (NB III)–Pécsi MFC,… Tovább olvasom