Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Washingtonba látogat Schmitt Pál

A köztársasági elnök előadást tart a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen és kitüntetést ad át Kurt Volker volt amerikai NATO-nagykövetnek.
Schmitt Pál államfő szerdán háromnapos látogatásra indul az Egyesült Államokba, a köztársasági elnök előadást tart a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen és kitüntetést ad át Kurt Volker volt amerikai NATO-nagykövetnek.

Mint a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az MTI-vel kedden közölte, az államfő az Amerikai Magyar Koalíció (Hungarian American Coalition) meghívására látogat az Egyesült Államokba, ahová felesége, Schmittné Makray Katalin is elkíséri.

Vajna Márton, a KEH külügyi hivatalvezetője az MTI-nek elmondta, Schmitt Pál háromnapos programja alatt a Johns Hopkins Egyetem nemzetközi kapcsolatok központjának meghívására előadást tart a transzatlanti kapcsolatokról, és ebben az "egységes, erős és szabad Európára", ezen belül Magyarország és Közép-Európa helyére fektet hangsúlyt. Jelenleg, amikor Magyarország neve gyakran a Nemzetközi Valutaalappal és a leminősítéssel kapcsolatban merül fel, különösen fontos, hogy kedvező képet sugalljanak az országról - tette hozzá.

Kifejtette, az államfő részt vesz az Amerikai Magyar Koalíció hagyományos évi gálavacsoráján és találkozik az Egyesült Államokba akkreditált magyar tiszteletbeli konzulokkal, akiknek megköszöni munkájukat.

Schmitt Pál továbbá a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét adja át Kurt Volker volt amerikai NATO-nagykövetnek, aki korábban Budapesten is teljesített diplomáciai szolgálatot - közölte.

Kurt Volker 1994 és 1997 között dolgozott a budapesti amerikai nagykövetségen, katonapolitikai kérdésekkel foglalkozott. Vezető szerepet játszott azokon a tárgyalásokon, amelyek megelőzték az IFOR és SFOR boszniai NATO-erőket támogató magyarországi amerikai katonai bázisoknak a létesítését. A svéd, francia, valamint magyar nyelven is beszélő diplomata 2008 januárja és 2009 májusa között a brüsszeli NATO-nagyköveti tisztséget töltötte be.

A KEH tájékoztatása szerint a köztársasági elnök emellett részt vesz a kedvezményes honosítással újonnan magyar állampolgárrá váló amerikai magyarok állampolgári eskütételén, hazautazása előtt pedig Lee Edwardsszal, a Kommunizmus Áldozatainak Emlékalapítványa elnökével koszorút helyez el a kommunizmus áldozatainak emlékművénél.

Olvasóink írták

 • 5. Vörcsi 2011. december 01. 06:57
  „Mit is lehetne irígyelni SP esetében? Kizárólag azt, hogy neki sikerült hozzáférnie a legjobb dörgölődző karóhoz, amelyhez csak kevesen férnek, a nagy tolongás miatt. Egy valamiben biztosan jó, de másban nagyon gyenge, és ezt a gyengeségét a nyilvánosság még szégyenteljesebbé teszi.”
 • 4. Queenmargareth 2011. november 30. 17:02
  „2;3:))))))
  én nem éhezem, csak keveset és minimálisan tudok bevásárolni így étkezni is.Szerintem igen sokan nyomorognak, mintha itt a DM is írta volna volna, hogy napi 3 szelet zsíros kenyér....
  És, mintha hajléktalanokról is írtak volna...
  Ja és a net:)Nem én fizetem.mellesleg havi 3000 Ft a net, de 3000 Ft-ból nem élsz meg egy hónapig. Ha igen:elismerésem.

  Mintha azt is mondták, vagy írták volna, hogy munkanélküliség van és eléggé rossz helyzetben van az ország.
  Ha ez szintén nem így van elnézést.

  Irigység a köztársasági elnökre? Én biztos nem. Ezért is írtam, hogy Jó étvágyat:)
  És, hogy ha mégis igaz lenne valamelyik állításom a fentiekből, akkor igen is köze van ehhez a köztársasági elnöknek. Ugyanis nem dísznek tartja el az ország!”
 • 3. csergemerge 2011. november 30. 13:59
  „1
  "amúgy jó étvágyat a SP-nek és drága feleségének:S-né Makray Katalinnak miközben lassan az egész ország éhezik"

  1. Melyik országról beszél Ön?
  2. Ön éhezik? (nem hiszem! Szerintem akkor nem lenne internet - hozzáférése)
  3. Tud arról, hogy valaki éhezik ebben az országban?
  4. Miért nem segít rajta, ha tud ilyenről?
  5. Ha tényleg az első kérdésre azt válaszolná, hogy Magyarországra gondolt, ...-miért hazudik?
  6. Mindehhez mi köze van a köztársasági elnöknek?”
 • 2. fili-busz 2011. november 29. 20:23
  „1. Queenmargareth 2011.11.29. 18:57

  "miközben lassan az egész ország éhezik."

  Állításod cáfolandó!

  "...Októberben tovább nőtt a hazai mobilinternet-előfizetések száma a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság legfrissebb jelentése szerint. A tizedik hónapban a három nagy szolgáltatónál 54000 híján kétmillió előfizetést tartottak nyilván, az egy hónappal korábbinál 74 ezerrel, az előző év azonos időszakáénál bő 60 százalékkal többet."

  Irigységből viszont nincs hiány!”
 • 1. Queenmargareth 2011. november 29. 18:57
  „csak írni ne kelljen neki..........amúgy jó étvágyat a SP-nek és drága feleségének:S-né Makray Katalinnak miközben lassan az egész ország éhezik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Startmunka: közmunkások karácsonyi díszeket készítenek - galéria

Mátraverebélyen a Startmunka mintaprogram keretében karácsonyi díszeket és a közeli szentkúti… Tovább olvasom