Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Welsz terhelő bizonyítékokat akart átadni

A Simon-üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó csütörtökön hunyt el.
A hvg.hu úgy értesült, hogy nem a rendőröknek, hanem a nyilvánosságnak szeretett volna kipakolni, ugyanis egy barát szerint olyan emberek útlevelei voltak nála, amiket mindenki meglepődött volna.

Az ismerős a lapnak elárulta, hogy az afrikai országra azért volt Welsznek és a többieknek szüksége, mert offshore cégek helyett Bissau-Guineában akarták legalizálni a pénzüket.

A Hír24 információja szerint Welsz szándékosan végzett magával, bevett valamit, és már nem lehetett segíteni rajta. A hvg.hu-t megkereső ismerős az öngyilkosságot kizártnak tartja. Szerinte, aki borítani akar és megbeszélt időpontja van erre az akcióra, az nem végez magával.

Korábban

Meghalt Welsz Tamás, a Simon-üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó csütörtökön - értesült a Hír TV.

Nagy Andrea főügyészségi szóvivő az MTI-vel közölte: "A Simon Gábor ügyében ismertté vált W. Tamás elhalálozott. Halálának okát az arra hivatott hatóságok vizsgálják."

A Hír Televízió honlapján azt írta: a vállalkozót csütörtökön akarta kihallgatni a Központi Nyomozó Főügyészség. Egy rendőrautó ment érte Logodi utcai irodájához, ahonnét bilincsben szállították el, menetközben azonban rosszul lett. Az MTI úgy tudja, hogy a férfit a budai mentőállomásra vitték be, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Welsz terhelő bizonyítékokat akart átadni

A Magyar Nemzet online kiadása (mno.hu) szerint a csütörtökön elhunyt Welsz Tamás vállalkozó a napokban jelezte a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy terhelő dokumentumokat szeretne átadni a rendőrségnek.

Welsz Tamás neve két héttel ezelőtt bukkant fel a sajtóban, amikor a Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás gyanújával hallgatta ki Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét, akit emellett költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással is gyanúsít a nyomozó hatóság.

A lap szerint a nyomozók a vállalkozót csütörtökön autóval vitték a bizonyítékokért két - egy érdi és egy budai - helyszínre, eközben Welsz Tamás rosszul lett. A rendőrök a férfit azonnal az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

A férfi halálának körülményeit államigazgatási eljárásban az V. kerületi rendőrkapitányság rendkívüli halálesetek osztálya vizsgálja - teszik hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelezővé tenné a miniszterelnök-jelölti vitát a Jobbik

A kampány fontos részének tartják a programok ütköztetését, az emberek kíváncsiak, milyen jövőt… Tovább olvasom