Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Wesselényi-pályázatok megyei nyertesei

A Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány közzétette a 2004. évi DSE- és sportegyesületi kiírásokra beérkezett és támogatott pályázatok listáját.

Sportpolitika

Győr-Moson-Sopron megyéből 12 településről 25 diáksport-egyesület 6,25 millió forint támogatást nyert el, miközben 8,5 millió forintot igényelt. A megyei sportegyesületek közül 17 településről 56 pályázó került a nyertesek közé, ők 7,51 millió forint támogatásban részesültek. A sportegyesületek támogatásánál még szembetűnőbb az igényelt összeg és a ténylegesen odaítélt támogatások közötti különbség: 57 egyesület adott be pályázatot, összesen mintegy 39 millió forint támogatást kérve, ezzel szemben 56 egyesületnek csupán alig több mint 7,5 millió forintot tudtak támogatásként megszavazni.
Az összesítést tartalmazó kiadvány előszavában dr. Török Ferenc, a kuratórium elnöke többek között így fogalmazott:
– Szomorúan le kell írnunk, hogy a közalapítvány finanszírozási rendszerének megváltozása – a korábbi, a sorsolásos játékok játékadójából származó forrásautomatizmust a tavalyi évtől kezdődően felváltotta „az éves költségvetési törvényben jóváhagyott támogatás” – számos kedvezőtlen eredménnyel járt: a források drasztikusan beszűkültek, a korábbi támogatási összegek országos szinten, de a támogatottak szintjén is jelentősen csökkentek. A források átadása késett, ennek következménye, hogy a korábban egyedüli előfinanszírozás elvben ugyan megmaradt, a valóságban azonban utófinanszírozássá alakult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etnikai feszültség a benzolfolt miatt az orosz távol-keleten

Szociális feszültségeket okozott a Kínából az Amurba érkező benzolfolt. Az orosz távol-keleti… Tovább olvasom