Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Whisky

A történet abszurd és melankolikus, hétköznapi és mesei elemeket ötvözve festi le a három főhős bonyolult és egymástól nagyon különböző személyiségének kibontakozását, és ahogy megpróbálnak a felszínen mindvégig színlelni, igazi érzelmeiket mégsem tudják eltitkolni. Jelentéktelennek tűnő részletek, hétköznapiasság és naiv báj jellemzi a filmet.
rendező: Juan Pablo Rebella, Pablo Stoll

forgatókönyvíró: Juan Pablo Rebella, Pablo Stoll, Gonzalo Delgado
operatőr: Bárbara Álvarez
zene: Fernando Epstein
vágó: Fernando Epstein

szereplő(k):
Andrés Pazos (Jacobo Koller)
Mirella Pascual (Marta Acuna)
Jorge Bolani (Herman Koller)
Daniel Hendler (Martín)
Ana Katz (Graciela)
Alfonso Tort (Botones)

A film sztorija

Jacobo élete az aprócska, kopott harisnyagyár körül forog. Ideje javarészét azzal tölti, hogy morogva utasítgatja alázatos és hűséges asszisztensét, Martát. Kettejük kapcsolata sohasem fejlődik tovább annál, hogy csendesen és hatékonyan dolgozzanak egymás mellett. Jacobo rendezett hétköznapjait bátyja, Herman látogatása zavarja meg, akivel már régen elhidegültek egymástól. Meglepő módon Jacobo megkéri Martát, hogy adja ki magát a feleségének Herman előtt. Marta beleegyezik, és a három majdnem-idegen megpróbál urrá lenni a különös helyzeten.

A mókamester Herman tengerparti utazást javasol a furcsa triónak. Jacobo és Márta zárkózott természetük ellenére is többet árulnak el magukról, mint amennyit valaha is tudtak egymásról... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Vörös Adél

"Érdekes lélektani helyzetet ábrázol a Whisky, melyben az élethazugságok és az aktuális hazugságok keveredése az ismeretlenbe sodor három embert - melyből legalább kettő nem igazán kalandvágyó fajta. Kitartott képek, következetes, gyakorta visszafogottan abszurd stílus hozza életközelbe a karaktereket, s szeretteti meg gyorsan őket a nézővel. "Whisky!", utasít a fényképész, a házaspár pedig mondja utána, vicsorgásuk hamarosan a komódon kerül illő fényképkeretbe. A film azt mutatja meg, milyen az, amikor egy, az első pillanatban kényszerhelyzetnek tűnő állapot a legemberibbé változtatja kezdetben feszengő szereplőit - amikor a Whisky-vigyor helyett valódi mosoly, s
végül valódi könnyek törnek fel férfiből, nőből."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kovács Gellért

"Bájos alapötlet? Pedig – mint arra már utaltam – a kedvesség helyett sajnos a lomhaság az elsőrendű jelszó. Mintha a reménytelenül hosszú beállítások és a kurta dialógusok pótolni tudnának bármit is. Hiába, Kaurismäki nyílt titka kijátszhatatlan: ha szótlan, csak legbelül lángoló alakokról szándékozunk hiteles filmet készíteni, a mozi működőképessége érdekében érteni, vagy legalábbis megérteni kéne azok rezdüléseit. Azonban a Whisky rendezői, Juan Pablo Rebella és Pablo Stoll csak szemlélődni szeretnének. A nézőt meg hagyják unatkozni."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentenék a tűzoltólaktanyát

Civil kezdeményezés indulhat a soproni tűzoltólaktanya megmentéséért. Emellett az örökségvédelmi… Tovább olvasom