Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Wi-fivel jobban megy a munka

A vezeték nélküli iroda már nem a nagyvállalatok kiváltsága, hanem széles körben terjed.

Az utóbbi egy év eladási adataiból kiderül, hogy a vezeték nélküli iroda már nem a nagyvállalatok kiváltsága, hanem egy széles körben terjedő, a hagyományos megoldásoknál költséghatékonyabb technológia.
Európa vezető szerepet tölt be a világon a vezeték nélküli hozzáférések területén – derült ki az IDC informatikai piackutató és tanácsadó cég felméréséből. A kutatások szerint a wi-fi-hálózatok elterjedésének köszönhetően a mobil PC-eladások is rohamosan fognak növekedni a kontinensen. A mobil megoldások az Európát, Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló üzleti régióban terjednek majd a leggyorabban: 2004-hez képest idén 34 százalékos növekedés várható. Közép- és Kelet-Európában valószínűleg még meredekebben emelkednek majd az eladások: az IDC előrejelzése szerint a CEMA (Közép-Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió notebook-piacán éves szinten 62 százalékos növekedés várható 2005-ben.

„A vezeték nélküli hálózatok a hazai kis- és középvállalatok körében is egyre népszerűbbek. A chipgyártó óriás, az Intel a Centrino technológia bevezetésével széles körben tette viszonylag olcsón elérhetővé a mobil alkalmazásokat, amelyek világszerte látványos terjeszkedésbe kezdetek. Golubeff Róbert, a cég délkelet-európai igazgatója szerint erre az a magyarázat, hogy az olyan iroda, ahol vezeték nélküli hálózat működik, kimutathatóan termelékenyebb.

Az Intel külön felmérést készített a mobil irodával kapcsolatos vállalati tapasztalatokról. Az ilyen helyen dolgozók arról számoltak be, hogy az internetre vezeték nélkül önállóan felkapcsolódni képes noteszgépek használatával megváltoztak munkavégzési szokásaik, és átlagosan heti 2,5 munkaórát takarítottak meg. A vezeték nélküli csatlakozást lehetővé tevő notebookokat ugyanis olyan helyeken is használni kezdték, ahol ez korábban nem volt megoldható, vagy nem volt jellemző: például repülőtereken, hotelekben, kávézókban, nyilvános parkokban. A megbeszélések alatt többen használták a noteszgépeket, így sok értékes munkaórát takarítottak meg, és ezzel a hatékonyság is növekedett.

Az Intel tapasztalatait a hazai piaci adatok is alátámasztják. „A vezeték nélküli internetes kapcsolatra képes noteszgépek eladásait 2005 első negyedévében 44 százalékkal növeltük az egy évvel korábbihoz képest – mondta Szajkó György, a legnagyobb hazai PC-gyártó, az Albacomp műszaki vezérigazgató-

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város visszakapott két ingatlant

– A belügyminiszter döntése értelmében Sopron értékes ingatlanokat kap vissza ingyen a… Tovább olvasom