Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Windows XP: tizenötször biztonságosabb lehet

Kiderült, hogy SP2 telepítése a mai környezetben tizenötször biztonságosabbá teszi a Windows XP-t.

Jason Garms, a Microsoft kártékony programokkal foglalkozó részlegének vezetője szerint az SP2 telepítése mindenképpen elodázhatatlan, mivel a mai környezetben tizenötször biztonságosabbá teszi a Windows XP-t.

Ez nem csak a frissítetlen, de az SP1-el javított operációs rendszerekre is igaz. Ez annyiban nem meglepő, hogy a Microsoft már jóval a második átfogó frissítési csomag megjelenése előtt bejelentette, hogy nem a szolgáltatások bővítése, hanem a biztonsági szint jelentős emelése a cél. A legelterjedtebb 20 féreg mellett az SP2 hatékonyabban véd az egyéb rosszindulatú programok ellen, különösen az erre a célra kifejlesztett egyelőre béta változatban elérhető szoftver telepítésével. Ez azért rendkívül fontos, mert az elődjeinél kevésbé sérülékeny XP összeomlásainak harmada különböző nemkívánatos, például reklámszoftver településének következménye. A szoftver így máris sikert aratott, olyannyira, hogy a végleges változat megjelenése után a Microsoft egy kibővített nagytestvér kifejlesztését is célul tűzte ki, mely kifejezetten a vállalatok részére készülne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorina: Játékország

Légy önmagad és élj a mának! Talán ez lehetne mottója a 21 éves, Megasztár-döntős Galambos Dorinának. A lemezanyag egy év alatt készült el, és ez az egy év rendkívül fontos volt életében, hiszen rengeteget tanult a munka közben. A munka gyümölcse pedig a bemutatkozó album, a "Játékország", melynek első kislemeze "Instant nő" címmel már megjelent. Tovább olvasom