Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Wokban párolt zöldbab

Önálló ételként párolt rizzsel kínálhatjuk, de adhatjuk körítésként grillezett pecsenyék mellé is.

Hozzávalók:

60 dkg zöldbab, 1 db zöld színű paprika, 1 evőkanál szójaszósz, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olívaolajat a wokban vagy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát és hevítsük addig, míg a fokhagyma sisteregni kezd. Tegyük bele a megtisztított és háromcentis darabokra vágott zöldbabot és paprikát. Kis lángon addig pároljuk, míg a paprika és a bab sülni kezd.

Akkor lesz finom, ha egy kicsit megsütjük a zöldségeket. Utána csorgassuk rá a szójaszószt, és öntsünk alá másfél deciliter vizet. Kevergetve pároljuk körülbelül 10-15 percig, míg a babhüvelyek puhák lesznek.

Ha elkészült, önálló ételként párolt rizzsel köríthetjük, tetejét csípős paprikával díszíthetjük. De kínálhatjuk körítésként grillezett pecsenyék és halak mellé is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milánóban a hó miatt 1500 fa dőlt ki

Egész Észak-Olaszország hó alatt van, néhol a közlekedés is megbénult, a hólánc kötelező. Délebbre a… Tovább olvasom