Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

X-Men - Az ellenállás vége

Különbözőnek lenni talán jó, de biztosan nem könnyű: X professzor azonban tudja, a másság értékké válhat, ha a mutánsok megtanulják irányítani és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket.
rendező: Brett Ratner

forgatókönyvíró: Zak Penn, Simon Kinberg
operatőr: James Muro, Philippe Rousselot
zene: John Powell
producer: Avi Arad, Lauren Shuler Donner, Ralph Winter
vágó: Mark Goldblatt, Mark Helfrich, Julia Wong

szereplő(k):
Patrick Stewart (Charles Francies "Professor X" Xavier)
Hugh Jackman (Logan/Wolverine)
Halle Berry (Ororo Munroe/Storm)
Famke Janssen (Jean Grey, M.D./Phoenix)
Ian McKellen (Eric Magnus Lensherr/Magneto)
Rebecca Romijn (Raven Darkholme/Mystique)
Ben Foster (Warren Worthington)

A film sztorija

Különbözőnek lenni talán jó, de biztosan nem könnyű: X professzor (Patrick Stewart) azonban tudja, a másság értékké válhat, ha a mutánsok megtanulják irányítani és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket. Jó és rossz örök harca ez: Farkas, Ciklon, Vadóc és társaik újra akcióba lépnek, hogy megvédjék magukat és azokat, akik nem is tudnak létezésükről – vagy ha tudnak, hát félnek tőlük. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjn

"A legjobb hír, ami az X-Men legújabb részével kapcsolatban elmondható, hogy korai lenne még belekezdeni a koporsó összeszögelésébe. A sokat szapult Ratner nagyon okosan nem is próbálkozott semmifajta eredetieskedéssel, és az előző epizódok stílusában készítette el a maga folytatását, mely ezáltal úgy fest, mintha maga a nagy Singer rendezte volna meg, mondjuk egy fejfájós, nem túl kreatív időszakában. Ahogy azt sokan remélték, az X-Men kezdőcsapata (Professor X, Wolverine, Storm, Jean Grey, Magneto és még sokan mások) hiánytalanul és teljes fegyverzetében visszatér, és a sorozat hagyományaihoz híven a kispadon is számos közönség-kedvenc szuperhős foglal helyet. Maga a történet, melynek során Magneto és X Professzor emberei ugyanazzal az ellenséggel, de különböző eszközökkel veszik fel a harcot, remek alkalmat teremt egy szappanoperára való konfliktus gyors kibontására, s
nem lehet panasz a sorozat védjegyének számító számítógépes effektekre sem, melyek leglátványosabbikában nemcsak kedvenc mutánsainkra, de a San Franciscói Golden Gate hídra is fontos szerep hárul. "
A teljes cikk

mozinet.hu - Lazók György

"A látványvilág néhány szépséghibát leszámítva ismét szemet gyönyörködtető. Az akciójelenetek meghálálják a beléjük ölt tetemes összeget, és az oly várt mutánsháborút a vártnál ugyan kisebb térben, de a kellő intenzitással jelenítik meg. A történet vékonyka, ám vannak benne érdekes elgondolások, és az X-Men-univerzumba jól illeszkedik. Több benne a megmosolyogtató elem, mint kellene, nagy baklövések azonban nincsenek, inkább csak kihagyott lehetőségek. A teljes lezárás elmarad, a szereplők ehelyett beteljesítik a sorsukat, amit az alkotók egészen ügyesen hoznak át, Farkas esetében tragikus csúcspontot teremtve."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukorbetegek összejövetele

A cukorbetegek egyesülete csütörtökön 17 órai kezdettel tartja meg következő összejövetelét a… Tovább olvasom