Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

X-Men - Az ellenállás vége

Különbözőnek lenni talán jó, de biztosan nem könnyű: X professzor azonban tudja, a másság értékké válhat.

Különbözőnek lenni talán jó, de biztosan nem könnyű: X professzor (Patrick Stewart) azonban tudja, a másság értékké válhat, ha a mutánsok megtanulják irányítani és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket. Jó és rossz örök harca ez: Farkas, Ciklon, Vadóc és társaik újra akcióba lépnek, hogy megvédjék magukat és azokat, akik nem is tudnak létezésükről - vagy ha tudnak, hát félnek tőlük.

INFÓ

Az X-Men-trilógia harmadik filmjében a mutánsok életükben először választhatnak: megőrzik különleges képességüket, annak ellenére, hogy az elszigeteli őket a többségtől, vagy feladják adottságaikat, és beilleszkednek a társadalomba. "Gyógyulásuk" megváltoztathatja a történelem menetét. A mutánsok vezetői ellenkező nézeteket vallanak: Charles Xavier a toleranciát hirdeti, Eric Lehnsherr (más néven Magneto) viszont abban hisz, hogy a legerősebb marad életben - és az ellenkező vélemények háborúhoz vezetnek, méghozzá olyanhoz, amely minden más háborúnak véget vet.

Az X-Men - Az ellenállás vége hű marad az előző két X-Men-film hangvételéhez és történetéhez, ugyanakkor továbbfejleszti a figurákat, elmélyíti a kapcsolataikat és az érzelmeiket, és még az eddigieknél is látványosabb.

A filmben újra felvonulnak az előző két X-Men-film sztárjai: Hugh Jackman a gyógyító képességekkel bíró Farkas szerepében; Halle Berry alakítja Ciklont, aki tud repülni és képes az időjárást manipulálni; Ian McKellen játssza Magnetót, akinek a fémek felett van hatalma; visszatér Patrick Stewart mint Xavier, az X-Men alapítója és vezetője, akinek páratlanok telepatikus adottságai; Famke Janssen alakítja Jean Greyt, akinek telekinetikus és telepatikus képessége felbecsülhetetlenül erős; Anna Paquin játssza Vadócot, aki képes elszívni mások erejét; Rebecca Romijn újra az alakváltoztató Mystique szerepében látható; James Marsden alakítja Küklopszot, akinek a szeme olyan erős energiasugarat lövell ki, hogy akár egy hegyet is kettéhasít; Shawn Ashmore pedig Jégembert alakítja, aki dermesztően alacsonyra tudja csökkenteni saját testhőmérsékletét, és csontig hatoló hideget tud sugározni magából.

A régi csapathoz Kelsey Grammer csatlakozik: ő alakítja az X-Men-univerzum egyik legnépszerűbb figuráját, Dr. Henry McCoyt, más néven a Bestiát. McCoy kiemelkedően intelligens genetikus, ugyanakkor emberfeletti bátorsággal és gyorsasággal rendelkező mutáns. McCoy egy saját magán végzett kísérlet eredményeképpen tovább mutálódott: azóta kék szőr borítja testét.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tart a pollenszezontól?

Tovább olvasom