Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

XVI. Benedek: a pedofil esetek nyomán újra kell tanulni a bűnbánatot

A katolikus egyházon belüli botrányos pedofil esetek arra intenek, hogy újra meg kell tanulni a bűnbánatot, el kell fogadni a megtisztulást, az egyik oldalon tudni kell megbocsátani, de a másik oldalon az igazságtétel is szükséges - jelentette ki XVI. Benedek pápa a Vatikánban csütörtökön.
Az egyházfő az olaszországi püspökök 61. közgyűlésén fejtette ki gondolatait az egyházat megrázó eseményekről és azok következményeiről.

A hittérítés előmozdításának szándéka nem rejtheti el azokat a sebeket, amelyeket az egyház szenvedett el néhány tagjának gyengesége és vétke miatt - hangoztatta XVI. Benedek.

"Ez az alázatos és fájdalmas vallomás nem feledtetheti annyi hívő - kezdve a papoktól - önkéntes és szenvedélyes szolgálatát" hangsúlyozta az egyházfő.

A pápa szerint a botrányok rámutatnak: "újból meg kell tanulni a bűnbánatot, el kell fogadni a megtisztulást, és az egyik oldalon tudni kell megbocsátani, de a másik oldalon az igazságtétel is szükséges".

Az Olasz Püspöki Konferencia elnöke, Angelo Bagnasco magasztalta a pápa fellépését, amelynek célja, hogy az egyház és szolgái példásan kezeljék az elmúlt hónapokban Európában, Észak- és Latin-Amerikában kitört pedofil botrányok lavináját. Szerinte XVI. Benedek "hitelesen és világosan jár el ezekben a nehéz időkben".

Angelo Bagnasco közölte: az olasz papság támogatja a pápát az egyház megreformálásában, hogy megfelelően elláthassa hivatását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommilliárdos kötvénykibocsátás Sopronban

Hárommilliárd forintnyi kötvényt bocsát ki a soproni önkormányzat - döntött csütörtökön maratoni… Tovább olvasom