Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Zaklatás a rács mögül - az ombudsman vizsgálatot indított

Megerőszakolt egy nőt, majd még a börtönből is zaklatta áldozatát egy férfi. Mindez úgy történhetett meg, hogy a nő adatait adta meg, mint kapcsolattartója. Az ombudsman szerint a büntetés-végrehajtási intézetekben le kellene ellenőrizni, hogy milyen adatokat adnak meg a fogvatartottak.
Egy nő kereste meg az állampolgári jogok országgyűlési biztosát, mert még a börtönből is zaklatta az a férfi, aki korábban megerőszakolta. Elmondása szerint megalázó leveleket küldött neki és egyszer telefonon is felhívta.

Szabó Máté ombudsman megkereste az érintett büntetés-végrehajtási intézetet és az országos parancsnokságot is. Azt a választ kapta, hogy az intézetek nem ellenőrzik, hogy a fogvatartottak kinek az elérhetőségeit adják meg. Az országgyűlési biztos szerint ez a gyakorlat sérti azok emberi méltósághoz való jogát, akiknek címét telefonszámát jogtalanul megadja egy elítélt vagy más miatt fogvatartott. Ráadásul még arra is lehetőség van, hogy a börtönből így valaki beszélhessen az ügyében érintett tanúkkal még meg is félemlítheti őket.

Szabó Máté vizsgálata kapcsán a Pest Megyei Főügyészség felhívta az érintett büntetés-végrehajtási intézet figyelmét az esetre, a parancsnok pedig intézkedett, hogy beosztottjai ezentúl jobban ügyeljenek erre.

Olvasóink írták

  • 2. Mathiasking 2009. július 23. 08:08
    „Ejnye-ejnye Flexi!

    Kérdezd meg az apád, az állítólag smasszer volt, de szerintem meg csak egy egyenruhába öltöztetett kárpitos.”
  • 1. flexsnake 2009. július 22. 17:01
    „aham és minden el is van intézve ugye. Több bv meg nincs is az országban, őket nem kell tájékoztatni. Majd elolvassák a délmagyarban....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új influenza: meghalt egy magyar fertőzött

A 41 éves férfi az influenza vírusa miatt kialakuló tüdőgyulladásba halt bele. Tovább olvasom