Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Zárolták a Zalabaromfi bankszámláit

A CIB Bank Zrt. szeptember 1-jén minden előzetes értesítés nélkül zárolta a Zalabaromfi Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. és a Zalabaromfi Kereskedőház Zrt. számláit, emiatt sem a 650 dolgozójának, sem a beszállítóknak nem tud fizetni a zalaegerszegi cégcsoport.
Nemes Imre tájékoztatása szerint a cégek számlájára érkező árbevételekhez való hozzáférést a bank megakadályozta, "a bankszámlák pozitív egyenlege terhére beadott átutalásokat nem teljesítette", amit úgy értékelnek a cégnél, hogy a CIB megszegte a bankszámla-vezetési szerződést.

A Zalabaromfi Kereskedőház Zrt. finanszírozási igényeinek kielégítéséhez korábban hitelt vett fel a banktól, a hiteleket a pénzintézet nem mondta fel, a társaságoknak lejárt fizetési kötelezettsége a bankkal szemben nem volt - írja közleményében a Zalabaromfi vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a zárolást követően még aznap elektronikus levélben, másnap faxon kértek magyarázatot a banktól. Tájékoztatták a hitelintézetet arról, hogy a számlák zárolása miatt a Zalabaromfi csoport ellehetetlenül, nem tudja kifizetni a több mint 50 millió forint összegű munkabért 652 dolgozójának.

Nemes Imre közölte: a CIB a történtekre semmiféle írásos magyarázattal nem szolgált, később letiltotta az internetes banki ügyintézést, az egyenleg lekérdezést, "ezt követően pedig szóban, személyes kérésre sem ad felvilágosítást a bankszámlákról". Az utolsó egyenlegek szerint a zárolás miatt mintegy 400 millió forinthoz nem tudnak hozzájutni a Zalabaromfi cégcsoport tagjai.

A vezérigazgató közleményéből kiderül: a cégcsoport panaszt nyújt be a PSZÁF és a Magyar Bankszövetség felé, és megindítja a szükséges eljárást a bank tevékenysége miatt.

Olvasóink írták

 • 5. trading co 2008. szeptember 12. 12:27
  „Sajnálatos helyzet, főleg az alkalmazottakra nagy számára nézve...és az a tény, hogy ezt mindenféle figyelmeztetés és értesítés nélkül meg lehet csinálnia egy banknak a 21. században.

  Hasonló helyzet történt a mi cégünkkel is kb 2 hete, a CIB szintén zárolta a számláinkat egy folyószámlahitel miatt mindenféle értesítés nélkül...
  Ha minden igaz, a részletekkel együtt ez is meg lesz írva nemsokára az újságokban.”
 • 4. honorus 2008. szeptember 12. 10:03
  „Nocsak nocsak egy ujabb baromfi feldolgozó üzem, és egy külföldi vezérággal rendelkező intézmény(CIB).
  Én nem akarok itt semmiféle akciót felfedezni a magyar baromfifeldolgozó ágazattal szemben!!! Hungerit, Zalabaromfi, vajon melyik külföldi cégnek bökjük a csőrét??? Ki akarhat vajon itt megtelepülni????”
 • 3. Horton 2008. szeptember 12. 08:30
  „Ez nagyon durva!!!
  Ennyire aljas nem lehet a Cib, hogy ok nélkül záról egy bankszámlát!!!
  Ráadásul 600 ember még a fizetését sem tudja megkapni?
  Istenem, mi lesz még itt ebben az országban??!!

  Kiváncsi leszek, hogy ki lesz a következő......cég, vagy jönnek a kis emberek?

  Ha már itt tartunk, mennyivel jobb volt, mikor az ember kezébe nyomták a pénzt, és nem a tetű bankokon keresztűl, kissebb-nagyobb levonásokkal.......”
 • 2. Jo Bacsi 2008. szeptember 11. 17:07
  „En is azt hiszem a CIB magyar aga szarban van.”
 • 1. cyt 2008. szeptember 11. 16:48
  „No csak, talán csak nem a CIB-et érte el először a hitelválság itt minálunk a kishazánkban ...???:-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamos balesete Debrecenben - 11 sérült

Kisiklott és fának ütközött egy villamos csütörtök délután fél négy körül Debrecenben. A mentők… Tovább olvasom