Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Zárószavazás előtt is módosul az MNB törvényt módosító törvényjavaslat

A parlament honlapján megjelent, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett szöveg az MNB törvényt módosító törvényjavaslathoz benyújtott, zárószavazás előtti módosító csomag.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökére, alelnökére és a Pénzügyi Békéltető Testület elnökére mégis alkalmazni kell a féléves munkavállalási moratóriumot, viszont a felmentési időre és a végkielégítésre járó - összesen egy évnyi - jövedelmük után csak egészség- és nyugdíjbiztosítási járulékot kell fizetniük - egyebek mellett ezt tartalmazza az MNB törvényt módosító törvényjavaslathoz benyújtott, zárószavazás előtti módosító csomag.

A parlament honlapján megjelent, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett szöveg nem változtat azon a szabályon, hogy szeptember 30-ával - a miniszterelnök előterjesztésében - a köztársasági elnök menti fel a PSZÁF elnökét, míg az alelnök és a Pénzügyi Békéltető Testület elnöke megbízatásának megszűnését a PSZÁF elnöke állapítja meg.

A 6 havi felmentési időre járó jövedelmet, és a szintén 6 havi végkielégítést az érintett három személy, a megbízatása megszűnését megelőző napon egy összegben kapja meg.

A módosítás elég gálánsan bánik az MNB-hez átkerülő alkalmazottakkal is. Így például jár nekik egész évre a PSZÁF által alkalmazott béren kívüli juttatás, de ha az MNB ettől többet ad az alkalmazottainak, a különbözet jár az oda áthelyezetteknek is. Egy másik szabály szerint, a PSZÁF alkalmazottainak szeptember 30-ig időarányosan járó, és ki nem vett szabadságot ki kell fizetni.

Ugyanakkor a munkáltató működésével összefüggő oknak minősül - a költséghatékony létszámgazdálkodás érdekében - a feladat ellátásához szükséges munkakörök megszüntetése. Ilyen okkal felmondani - október 1-jétől számítva - 6 hónapig lehet a korábbi PSZÁF alkalmazottaknak. Felmondásnál a PSZÁF-nál és az MNB-nél töltött munkaviszonyt egybe kell számítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balog Zoltán: ragaszkodni kell ahhoz, hogy a tudás érték

Az emberierőforrás-miniszter szerint ragaszkodni kell ahhoz, hogy a tudás érték, amit küzdelem,… Tovább olvasom