Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Zászlóinkról, egy kicsit másképp

Megyénkben, de az országban is számos városban áll az Országzászló, vagy újat állítottak fel, ahol nem volt, szocialisták és fideszesek karöltve, együtt és senkinek semmi problémája nincs vele, nem sérti senki „érzékenységét”, ott nem irredenta, s nem lett a megosztottság szimbóluma. Csak Győrben probléma? Miért?

Az Országzászló emlékmq visszaállításának igénye városunkban is felerősödött a 2004. december 5-i népszavazás kapcsán. Határon túli testvéreinket anyaországi honfitársaink – élükön a miniszterelnökkel – megtagadták, egy „lelki Trianont” okozva nekik. Az emlékmq ma a lelki kézfogás szimbóluma! A rajta lévő szöveg, „Hiszünk Magyarország feltámadásában!”, pedig soha még ilyen aktuális nem volt, mint most, a gazdaság, az egészségügy, a mezőgazdaság helyzetének mélypontján, a növekvő elszegényedés és munkanélküliség, a kilátástalanság, a közéleti és erkölcsi nihil idején. Azt gondoljuk, hogy az ország „feltámadása” minden józan polgár igénye, mert akkor biztosan jobban él, jobb a közérzete, s még munkája is lehet!
Természetesen mindig lehet vitatkozni egy emlékmq mqvészi színvonaláról, ezzel nem akarunk most foglalkozni, bár az 1930-as évek stílusa is hozzátartozik a város múltjához. A rajta lévő ereklyetartó pedig a magyar területek maroknyi földjét őrzi, ami szintén történelmi múltunk része. Miért kell a tényeket letagadni? Egyébként számos köztéri alkotás van Győrben, melynek vitatható a mqvészi értéke. Ha nincs a kommunista diktatúra, az Országzászló emlékmq ma is állna, s nem jutna eszébe senkinek, hogy átépítse, mert nem tetszik a stílusa.
Valóban békéljünk meg egymással, ne szítsunk békétlenséget szándékosan olyan ügyekben, amelyeknek semmi közük a pártok viszályához, összmagyar ügy, történelmünk része, amely ügy mellé minden józan, becsületes magyarnak oda kell állnia!
Fehérné Markó Kamilla, a „NE-felejcs” Polgári Egyesület elnöke

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállították a szemtelen kutyát a moszkvai fociderbin

Elképesztő jelenet szemtanúi lehettek a nézők a CSZKA-Szpartak moszkvai fociderbin. Szerencsére - az… Tovább olvasom