Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Zavargások Tallinnban

Észtország MTI Az Észtországhoz fqződő diplomáciai kapcsolat megszakítását javasolta a Kremlnek az orosz felsőház pénteken, miután Tallinnban zavargások közepette eltávolították a belvárosból a szovjet hősi emlékmqvet.
A szövetségi tanács „a legkeményebb intézkedésekig terjedő” csomag meghozatalára hívta fel az orosz vezetést, „beleértve a diplomáciai kapcsolatok megszakítását” egyhangúlag elfogadott pénteki állásfoglalásában. Az alsóház, az állami duma a diplomáciai viszony szintjének leszállítását, a tallinni orosz nagykövet hazarendelését és a „sírgyalázásban” vétkes észt politikusok Oroszországból való kitiltását követelte más, gazdasági jellegq intézkedések sora mellett.
Az észt elnök ugyanakkor nyugalomra szólított fel, s bqnözőknek nevezte a zavargások résztvevőit. „Mindennek semmi köze a sírok sérthetetlenségéhez vagy a II. világháborúban elesettek emlékének megőrzéséhez” – mondta Too-

mas Hendrik Ilves. A csütörtök éjjeli zavargások, amelyekben egy 19 éves fiatalembert halálra késeltek, 44 civil és 12 rendőr pedig megsebesült, többórányi békés tüntetés után robbantak ki, amikor a tiltakozók egy kis csoportja megpróbálta áttörni a mqemléket védő rendőrkordont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagymamakorú hastáncosok

Hatvanas-hetvenes éveikben járnak a gyálaréti nyugdíjasklub hastáncosai. Egyedülálló produkciójukat… Tovább olvasom