Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Zavaró buszmegálló Abdán

Abdai olvasónk, Vér Péter háza előtt naponta ötven busz áll meg. Levelében kérte, járjunk utána, hogy régi kérése, a megálló áthelyezése miért nem valósul meg. Kiderült: a helyzet megváltoztatásához több millió forint kell.
Vér Péter szeretné, ha a buszmegálló Abdán nem a Bécsi utca 81. szám alatti családi háza előtt lenne. Panaszai szerint annak kialakításakor a vízelvezető árkot betemették, így az esővíz az épület alá, az udvarába folyik. Nem tud háza előtt parkolni, udvarából autóval alig tud kihajtani, mert a buszok szinte teljesen a bejáratában állnak. Egyszer emiatt csapódott egy teherautó villanyoszlopnak, s döntötte azt a házára. Naponta ötven vagy annál is több járat fékez, pöfög és indul el újra otthonától csupán másfél méterre, s okoz szinte elviselhetetlen zajt, port, füstöt, benzingőzt. Reggel fél öttől este fél tízig ablakot se lehet nyitni, ráadásul azt is el kell viselniük az ott élőknek, hogy a buszra várók kiabálnak. Amit pedig szemetelnek, el kell takarítaniuk.
Olvasónk többször jelezte kérését a polgármesternek, sőt, levelet írt a közlekedési felügyeletnek, a környezetvédelmi felügyelőségnek és a tisztiorvosi szolgálatnak is. A kivizsgáláson kívül azonban semmi nem történt, ezért lapunkhoz fordult.
– Ismerem a helyzetet, a közigazgatási bejáráson is részt vettem, ám a szakhatósági álláspontokból számomra az derült ki, hogy a buszmegálló áthelyezését a párjával, a szemben levővel együtt javasolják és köztük megvilágított gyalogátkelőt kellene kialakítani. Ám egy megálló áthelyezése is másfél-két millió forintos költséget jelent, ami az önkormányzatot terheli – fogalmazott a Kisalföldnek adott válaszában Somogyi György polgármester. Elmondta, hogy a busz már régóta a Bécsi utca 81. szám előtt áll meg, ám azóta a forgalom valóban jelentősen megnövekedett. A buszok tényleg közel kerülnek a házhoz, ezért nincs is azon a helyen esőbeálló, nem jutott neki hely. Ez is indok lehet a változtatásra és a faluvezető belátja: zavaró, hogy a várakozók a kerítésre felülnek, ráakasztják szatyrukat, szemetelnek. Ígérni csak annyit tudott, hogy a pénz előteremtése érdekében még egyszer a testület elé viszi a kérdést, mert a képviselők együtt dönthetnek az áthelyezés finanszírozásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó soproni kalaposmester

Egy eltűnőben levő szakma, a kalaposmesterség feltehetőleg utolsó művelője Horváth Péter. A… Tovább olvasom