Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Zökkenőmentes volt az egri kórházátvétel

Zökkenőmentes volt az intézmény átvétele az egri Markhot Ferenc Kórházban - közölte Dr. Kosztura László, a HospInvest Zrt. régió igazgatója.
Éjszaka megtörtént az informatikai átállás, az új belépő orvosok pedig folyamatosan veszik át osztályaikat. A kórház átadását biztonsági szakemberek és a rendőrség biztosította, atrocitás nem történt.Péntek este 20 órakor vette át az üzemeltetést hivatalosan Gászpor Jenő vezérigazgató. Éjszaka maximális biztonsággal működött az ügyeleti ellátás, a HospInvest szakmai vezetői jelen voltak a sürgősségi betegellátónál, a műtőnél és az intenzív osztályon.

Átállították az informatikai rendszert is, így az intézmény a HospInvest adatbázisa szerint működik. Az új belépő orvosok megkezdték az osztályok átvételét. A kórház 1000 fős dolgozói létszámmal kezdte meg a munkát, ez 200-zal kevesebb a korábbinál. Éjszaka befejezték a leltározást is, az OEP számára szükséges információk rendelkezésre állnak. A betegellátás mindenütt zavartalan, de az osztályokon végzett rombolás miatt a cégvezetés büntetőfeljelentést tesz - közölte a HospInvest. A kórház korábbi dolgozói közül 856-an maradnak az intézmény munkatársai.

A továbbfoglalkoztatottakon kívül a cég új dolgozókat is toborzott: több száz jelentkezőből 132 új munkatársat választott ki. Azok, akik nem írták alá a munkaszerződést, szombattól nem a kórház dolgozói, és sokan közülük várhatóan munkanélküliek lesznek. Több távozó orvos vett fel előjegyzést november elejére, ezért ezekben az esetekben előfordulhat, hogy az előjegyzett betegeknek a Hospinvest csak későbbi időpontot tud biztosítani. Pénteken éjjel gyertyagyújtással búcsúztatták egykori munkahelyüket azok az orvosok és nővérek, akik nem kötöttek új szerződést. A éjszakába nyúló demonstráción több száz szimpatizáns vett részt.

A februári közgyűlésen hozta ki győztesnek a szocialista vezetésű megyegyűlés a Hospinvestet az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésére kiírt pályázaton. Szeptemberben ezt a döntést a bíróság hatályon kívül helyezte, de attól még a megye és a cég közötti szerződés érvényes maradt. Az intézményben kórházvédő bizottság is alakult azokból az orvosokból és munkatársakból, akik nem akarnak a Hospinvest irányítása alatt dolgozni. Később a tisztiorvosi szolgálat megadta az engedélyt a cégnek a működtetésre. Ezt a kórházvédők nem ismerték el és sztrájkkal tiltakoztak a HospInvest szerepvállalása ellen.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2008. november 01. 12:45
    „Ez érdekes lesz :)”
  • 1. Hűhó 2008. november 01. 11:17
    „Volt ám sok hűhó a semmiért. Fideszes orvosbukta, torkán akadt a hőzöngőknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű a megújult Sas-hegyi látogatóközpont

Több mint háromezren keresték fel a megújult budai Sas-hegyet az elmúlt 3 hónapban. A Duna-Ipoly… Tovább olvasom