Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Zöld-parancs Kínában

Kínában a globális felmelegedés elleni küzdelem részeként a hatóságoknak leendő beszerzéseiknél szigorúan követniük kell a környezetbarát cikkekről és eljárásokról összeállított listát - jelentette kedden az állami média.
A China Daily című napilap szerint a kínai kormány hátfőn közleményben szólította fel a tartományi kormányokat: szenteljenek nagyobb figyelmet arra, hogy olyan árukat gyártsanak, amelyek nem ártanak a környezetnek.

Kínában 2007-ben készült lista a környezetkímélő eljárásokról és termékekről. A felsorolás kilenc különböző kategóriát tartalmaz a légkondicionáló berendezésektől egészen a számítógépekig. De a hatóságok a listán nem szereplő, más termékeket is beszerezhetnek, ha igazolni tudják, hogy az adott áru energiakímélő.

Kínában a hatóságok nagyfogyasztónak számítanak. 2005-ben a kormány éves költségvetése csaknem 43 milliárd dollár összegű volt, ami az ország éves termelésének 1,6 százaléka. A zöld-termékek egyébként Kínában még igen drágának számítanak, ezért viszonylag kevéssé keresik a környezetbarát árukat. De a kínai kormány reményei szerint a hatósági "zöldülés" hamarosan szélesebb körben is elterjesztheti a környezettudatos gondolkodást. Kína az Egyesült Államok mellett a világ egyik legnagyobb szennyezője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már állnak a kordonok a Kossuth téren

Keddre virradóra körbezárták kordonokkal a Parlament épületét és a környezetében lévő kormányzati… Tovább olvasom