Az egészségtudatos, a táplálkozási szakemberek, orvosok által helyesnek tartott életmód elérésének irányában megtett apró lépések is sokat jelenthetnek.
A kutatók szerint a rendszeresen fogyasztott – akár kisebb mennyiségű – zöldség és gyümölcs, némi mozgással ötvözve, duplájára is növelheti a korábbi emlőrákbetegek élettartamát azokéval szemben, akik „csak" mozognak, vagy „csak" egészségesen táplálkoznak. A tanulmány újra megerősíti az eddig is sokat hallott tanácsok igazságát, hogy a vitamin- és az élelmirost-bevitel, valamint a fizikai aktivitás jó hatással van a szervezetre: az egészséges életmód nemcsak a betegségek megelőzésében, de a rehabilitációban is segíthet. A szakemberek szerint a rendszeres, naponta többszöri zöldség-, gyümölcsfogyasztás legyen az alapelv.
Ha lehet, hámozás nélkül, nyersen együk, mivel az értékes tápanyagok, vitaminok többnyire közvetlenül a héj alatt vannak. Az aktivitásra pedig a sport és edzés mellett is számtalan mód kínálkozik: lift helyett válasszuk a lépcsőt, autózás helyett járjunk többet gyalog vagy kerékpárral. Napi fél óra tempós séta a közérzet szempontjából is csodákat tehet, hiszen a mozgás – amellett, hogy örömforrás – segít az immunrendszer erősítésében, így a betegségek megelőzésében.
Ha lehet, hámozás nélkül, nyersen együk, mivel az értékes tápanyagok, vitaminok többnyire közvetlenül a héj alatt vannak. Az aktivitásra pedig a sport és edzés mellett is számtalan mód kínálkozik: lift helyett válasszuk a lépcsőt, autózás helyett járjunk többet gyalog vagy kerékpárral. Napi fél óra tempós séta a közérzet szempontjából is csodákat tehet, hiszen a mozgás – amellett, hogy örömforrás – segít az immunrendszer erősítésében, így a betegségek megelőzésében.
hirdetés
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!
Lájkolom és követem a Delmagyar.hu-t
Megosztom a cikket a Facebookon