Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Zorán: minőségi ajándék a Kisalföldtől

Nemzedékek örülhettek együtt a Kisalföld ajándékának szerda este a zsúfolásig megtelt győri egyetemi csarnokban, ahol karácsonyi előzetesként Zorán finom és őszinte muzsikájának tapsolhatott a közönség.
Zorán
A megye különböző településeiről érkeztek azok a hűséges előfizetők, akiket Nyerges Csaba főszerkesztő köszöntött. Aztán egymás után sorjáztak a szinte már klasszikusnak számító dalok: a művész régi-új üzenetei. Alig hirdette meg lapunk előfizetőink hűségéért a Zorán-koncertet, már el is fogytak a jelképes árú jegyek. Az érdeklődők ezzel is igazolták: igény van a minőségre.

Rövid hang- és fénypróba a színpadon, aztán az öltözőben érdeklődésünkre az „ajándék", Zorán szelíd szavakkal az ajándékozás örömeiről beszél. Arról, hogy szeret beletalálni mások ízlésébe, szeret örülni annak, ha az átnyújtott kedvességnek a megajándékozott szívből örül. Mert Zorán szerint az ajándék nemcsak gesztus, hanem azt a személyiséget képviseli, arról árul el valami személyeset, akitől származik. Majd a koncert előtt rögtönzött ajándékozásfilozófia után a sajátos zoráni muzsikáról vallott a művész. Arról a zenéről, amit a közönség – az egymásba nőtt nemzedékek sora – több évtizede rendületlenül szeret. Népszerűségének titka az az őszinteség, amibe a neves előadó „becsomagolja" gondolatait. Zorán úgy vélekedett, ha a lelki üzeneteken túl bármi tudatosság is vegyülne dalaiba, akkor csorbulna az egész.

– Amióta az eszemet tudom, mindig annyi voltam, ami vagyok. Soha nem törekedtem arra, hogy túlteljesítsem önmagamat, hogy valami olyan erényemet mutassam fel, ami nincs. Nem szeretek rátenni semmire. Pszintének kell lenni, de az üzenetekből nem hiányozhat egy kis csavar sem.

„ Fontos, hogy néha kívülről is szemlélje magát az ember, így kerülheti el az ismertség, az üres rutin tévútjait."
Ha mindezt nem vennénk észre, előbb-utóbb önmagunk paródiájává válnánk.

Hogy ez a hitvallás mit terem? Példa nélküli sikert. Zorán 1993-as válogatásalbuma az eladott pédányok listáján eléri a százezres mezőt. Ez azért is kuriózum, mert aranylemezt már tízezer eladott pédány után is kaptak előadók.

Szabóné Horváth Judit: – Nagyon szeretem Zorán zenéjét, kellemes, érzelmes dalait, amit mindenféle hangulatban hallgathat az ember. Ezért volt kedves ajándék a Kisalföldtől ez a meghívás.
Steingart Gábor: – Régi hűséges előfizetőként nagyon örültem a lehetőségnek. Feleségem nagyon kedveli Zoránt, így igazi örömöt ajándékozhattam neki.

Varga Szabolcs: – Ez a zene mindenkor gondolatokat ébreszt bennem, értéket jelent, amely nem korosztály- és nem divatfüggő. Zorán zenéje minőségi ajándék volt a Kisalföldtől.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tények és könyvek között él

Pachmann Péter kellemes orgánumára akaratlanul is odafigyel mindenki, aki a híreket hallgatja. A… Tovább olvasom