Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Zsákokban gyűjtik a pillepalackokat

Mosonszolnokon kísérleti jelleggel a Rekultív kft. a helyi önkormányzattal közösen megszervezi a pillepalackok gyűjtését. A kukák mellé zsákokban kitett palackokat a hulladékgazdálkodási cég munkatársai elszállítják.
A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás által delegált polgármesterek nemrégiben megbeszélést tartottak a Rekultív kft. illetékeseivel a települési hulladékszállítás gondjairól.
Nagy Lajos, a Rekultív kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tárgyalásokon szóba került, hogy a lakóknál jóval több műanyag palack, flakon lehet, mint amit az erre a célra kialakított szigetekre kihelyeznek az emberek.
– Mosonszolnok önkormányzata felvállalta, hogy náluk kísérleti jelleggel a házak elől összegyűjthetjük a pillepalackokat. Mi erre a célra külön átlátszó zsákokat adunk, amit a hivatal munkatársai szétosztanak a családi házak tulajdonosai között. Ebben gyűjthetik a lakók feleslegessé vált műanyag flakonjaikat.
Március 28-án, kedden, a hónap utolsó ürítési napján a tárolóedények mellé kell ezeket a zsákokat kitenni, természetesen lezártan.
– A kukásautó mögött közlekedő másik gépjárművünk ezt összegyűjti minden ház elől: szelektíven szedjük össze azokat. Az akcióból az is kiderül, hogy egy településen mennyi PET-palack jön össze. Ennek a mostani kísérletnek a költségeit a Rekultív magára vállalja. Ezután gazdasági összesítést végzünk, egyeztetünk a településvezetőkkel. Ha igény mutatkozik ilyen akciókra, akkor a szelektív gyűjtés mellett „ad hoc jelleggel” havonta egyszer más községekben is végezhetünk hasonló palackgyűjtést – tette hozzá Nagy Lajos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom