Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Zsanett-ügy: a DNS-minták a gyanúsítottakat igazolják

A Múzeum körúti erőszakkal meggyanúsított rendőrök ügyvédei közül az MTI által megkérdezettek szerint a nyomozás során készített szakvélemények a gyanúsítottakat igazolják; a sértett jogi képviselője viszont még nem látta a szakértői vizsgálatok eredményét, így csak később szeretne állást foglalni az ügyben.
A Múzeum körúti erőszakkal meggyanúsított rendőrök ügyvédei közül az MTI által megkérdezettek szerint a nyomozás során készített szakvélemények a gyanúsítottakat igazolják; a sértett jogi képviselője viszont még nem látta a szakértői vizsgálatok eredményét, így csak később szeretne állást foglalni az ügyben. A szakértői jelentéseket kedden tárták a védők elé. Az egyik meggyanúsított rendőr ügyvédje megerősítette azt a sajtóhírt is, hogy a DNS-szakértő nem talált a sértett ruháján a gyanúsítottaktól származó DNS-t. Az MTI megkeresésére Tuza Péter, a sértett jogi képviselője arra hivatkozva, hogy ő még személyesen nem látta a szakértői vizsgálatok eredményét, nem kívánt nyilatkozni.

Magyar György, az egyik rendőr ügyvédje azt mondta: mindhárom szakértői véleményre az jellemző, hogy "nem tartalmaz terhelő bizonyítékot a gyanúsítottak bűnösségére, nem támasztja alá a feljelentésben foglaltakat".

Az ügyvéd a szakértői véleményekről részletesen nem kívánt beszámolni, csak annyit mondott, hogy "a korábban megjelent sajtófeltételezések megalapozottnak látszanak".

Somfainé Vajda Ágnes, egy másik meggyanúsított rendőr védője az orvosszakértői véleménnyel kapcsolatban az MTI érdeklődésére azt mondta: a sértett vizsgált sérülései a szakértő szerint két héten belüliek, de egy héten túliak. A védő hangsúlyozta: mindez azt jelenti, hogy a feljelentés napján megvizsgált sértett sérülései nem május 4-én, az állítólagos erőszak napján keletkeztek.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: az ügyészség folyamatosan értékeli a bizonyítékokat, és ha nincs újabb bizonyítási indítvány a védők részéről, akkor várhatóan egy-két héten belül érdemi döntéssel zárják le a nyomást. Hozzátette: a szakértők minden, az ügyészség által feltett kérdésre egyértelmű választ adtak, így a Budapesti Nyomozó Ügyészség részéről nincs szükség arra, hogy a szakértők kiegészítő kérdésekre válaszoljanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

RaDAr Hollandiából

A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország… Tovább olvasom