Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Zsanett-ügy: lesz tárgyalás, ám még nem tudni, mikor

Még nem tudni ugyan, hogy mikor, de már biztosan bíróság elé állnak azok a rendőrök, akik Zsanettet állítása szerint megerőszakolták. A Fővárosi Bíróság ugyanis befogadta az ügyvéd által benyújtott úgynevezett pótmagánvádat - erősítette meg a lány jogi képviselője.
Az ügyészség több hónapos nyomozás után még tavaly decemberben döntött úgy, hogy egyik rendőr ellen sem emelnek vádat. A lány azonban ezután sem adta fel és ügyvédje pótmagánvádat nyújtott be a bíróságra. Ez annyit jelent, hogy maga Tuza Péter képviseli majd a vádat a bíróság előtt.

Tuza Péter pénteken a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy bár a hivatalos értesítést még nem kapta meg, az egyik internetes hírportálon olvasott arról, hogy a Fővárosi Bíróság befogadta a pótmagánvádat. Ezt később a bíróságon meg is erősítették neki, így már biztos hogy bíróság elé állnak a rendőrök. A lány ugyanis kitart állítása mellett: miszerint tavaly május 4-én egy igazoltatás egyenruhások megerőszakolták. Az ügyvéd előzetesen többet nem akart elárulni, mint mondta a benyújtott pótmagánvád részletesen tartalmazza bizonyítási indítványát. Az ügyben a bírót már kijelölték, az viszont még kérdéses, mikor lesz az első tárgyalási nap.

A nagy botrányt kirobbantó ügy tavaly nyáron indult az akkor 21 éves Zsanett feljelentésével. Azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták, ezután pedig pénzt követeltek tőle. A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a lánynál nem voltak papírok, ezért hazavitték.

A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség az akkori Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd a bíróság május 19-én előzetes letartóztatásba helyezte őket. Egy hónap után végül mindegyiküket kiengedték és szabadlábon védekezhettek tovább. Az ügyészség decemberben fejezte be a nyomozást: az erőszakos nemi közösülés gyanújában bűncselekmény hiányában, míg a vesztegetés gyanújában bizonyítottság hiányában szüntette meg az eljárást.

Olvasóink írták

 • 5. Justicia 2008. május 04. 08:48
  „Az "ország image"-be a rendőrök viselt dolgai nehezen férnek bele. De azzal még jobban ártanak, ha szándékosan félrevezetik a közvéleményt. A feddhetettlenségbe szerintem a gyanú árnyéka sem fér bele. Itt már messzire kerültünk a feddhetetlenségtől, az már biztos, hogy nem ott tartózkodtak, ahol kellett volna.”
 • 4. Cseter János 2008. május 03. 10:19
  „Szisziko1. Kérlek, győződj meg úgy húsz évre visszamenőlegesen a rendőrség , az ügyészség és a bírók némelyike munkáiról! Igaz a sajtótól ne várd a tályékoztatást, hisz ebbenaz országban még mindíj a sajtócenzúra a menő! Viszont, ahogy a mundér úgy a talár becsületének a látszata még mindíg sokkal fontosabb e rendszerben mint az ígyazságszolgáltatás! Remélem tudod mit jelent a szociális összeköttetés, melyen alapszik a hivatali hatalmmal való visszaélés és annak az üldözetlensége! Erre a példa az,hogy allantas emberek olyan törvényeket kreálnak, hogy, ha a "hatóság" megtagadja a nyomozást akkor a bűncselekmények miatt akár az élete végéig is fosztoigathatja e rendszer kedveltei a lakósságot! Vagy a másik az ,hogy az előbbi miatt, a birói selejt munkát felőlvizsgálni csak is "Űgyvéd" (mert olyan nincs aki merné vállalni) az fordúlhat az alantas törvény miatt a tábla és a legfelsőbb bírósághoz, különben ki van rúgva! Ez a Magyar Jogállami rendszer!”
 • 3. sziszko1 2008. május 02. 19:58
  „Azt nem tudni, hogy volt valami vagy sem, én mindenesetre nem hiszem, hogy 5 ember között egyetlen sem akadt volna aki azt mondja, hogy álj.
  Nem hiszem azt hogy a mai munka lehetőségek mellett egyikük sem féltette volna az állását, hogy ne figyelmeztesse a többit, hogy gyerekek ezt nem kéne mert gáz lesz és azok ne gondolkodtak volna el rajta. Véleményem szerint ennyire nem állat az ember, hogy csoportosan ilyen műveljen és a többi jóvá hagyja!”
 • 2. 4 2008. május 02. 19:12
  „Naná, hogy volt kamaty, kettö dolgozta három pedig drukkolt, ugye zsanettka így volt?”
 • 1. matriné 2008. május 02. 17:00
  „Volt kamaty vagy nem volt kamatyolás? Ha nem, akkor miért erőlködik ez a hölgy és az ügyvédje? Szerintem ez nem pénzkérdés. Lehet, hogy valakiknak nagyon fog fájni az igazságszolgáltatás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Textilgyár lángol a főváros X. kerületében

Ezer négyzetméteren, textíliák, festékek és nyomógépek égnek egy raktárban Budapesten a X.… Tovább olvasom