Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Zsanett póthaja is bizonyíték lehet

Bizonyítási indítvány érkezett a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez a Múzeum körúti erőszak sértettjének jogi képviselőjétől - erősítette meg az egyik internetes hírportál keddi információját Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő az MTI-nek.
Bizonyítási indítvány érkezett a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez a Múzeum körúti erőszak sértettjének jogi képviselőjétől - erősítette meg az egyik internetes hírportál keddi információját Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő az MTI-nek. Az Index úgy tudja, az iratban az szerepel, hogy vizsgálják meg a lány vendéghaját is.

Borbély Zoltán elmondta: a nyomozóhatóság még nem döntött a jogi képviselő által benyújtott indítványokról, azonban "ésszerű határidőn belül" döntés születik arról, helyt ad-e a beadványoknak a nyomozóhivatal.

Zsanettnek április 20-án pótolták a haját, mondta a jogi képviselő, Tuza Péter ügyvéd az internetes portálnak. A valódi hajból készült vendéghajat a lány a május 4-i Múzeum körúti igazoltatás után egy héttel levetette, és - Zsanett jogi képviselője szerint -, nem gondolta, hogy jelentősége lehet az ügyben a végül negatív eredményt hozó DNS-vizsgálatnak, és így a rendőrautóban talált hajszálaknak - írta a portál.

A cikk szerint a rebiszesek (Rendőrségi Biztonsági Szolgálat) rendőrautójában körülbelül harminc hajszálat porszívóztak össze, de ebből csak négy volt vizsgálható. Ha a rendőrautóban megtalálják Zsanett hajszálát, akkor az bizonyíthatja, hogy a lány tényleg ült a rendőrautóban. A rendőrök vallomása szerint a lány nem szállt be autójukba, a lány viszont azt mondja, hogy a rendőrök a kocsijukkal vitték egy sötét mellékutcába, ahol az erőszakot elkövették.

Tuza Péter szerint a harminc összegyűjtött hajszál között lehetnek a vendéghaj szálai is, mivel találtak olyan hajszálat is, amelynek nem volt hajhagymája.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc telep

Tovább olvasom