Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Zsaruszakszervezettel állapodott meg a Jobbik

Szakmai, érdekképviseleti és nem politikai az a megállapodás, amit hétfőn írt alá a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete.
Szakmai, érdekképviseleti és nem politikai az a megállapodás, amit hétfőn írt alá a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) - hangzott el a megállapodás megkötésekor. Vona Gábor, a Jobbik vezetője azt mondta, hogy a megállapodással a TMRSZ vállalta a nehezebb feladatot, mert a megállapodás miatt megbélyegezhetik őket. Szima Judit, a szakszervezet főtitkára egyébként negyedik helyen áll a Jobbik EP listáján.

Both László, a TMRSZ elnöke a megállapodás aláírásakor újságírók előtt azt mondta, hogy a megállapodás-tervezetüket - amit pártokkal szerettek volna kötni - elküldték a parlamenti pártoknak és a Jobbiknak. Az egyik párt számukra elfogadhatatlan válaszán kívül érdemben csak a Jobbik válaszolt. Az együttműködés megkötését a küldöttértekezlet jóváhagyta. Both László hangsúlyozta, hogy a megállapodás nem politikai jellegű a párt és a hatezres tagsággal rendelkező, országos, reprezentatív szakszervezet között. Tudják azt is, hogy az együttműködés miatt a szakszervezetre rásüthetik a rasszista, szélsőjobboldali jelzőket is.

A megállapodás azért jött létre, mert a Jobbik elfogadta a szakszervezet céljait, mint a közbiztonság javítása, a politikamentes rendőri vezetés követelménye, a rendőrök és közalkalmazottak erkölcsi és anyagi megbecsülésének elérése, a sztrájkjog kiharcolása és a rendőrök járandóságának az uniós fizetésekhez való közelítése.

Szima Judit, a TMRSZ főtitkára azt mondta, hogy megtiszteltetés a számára, hogy a Jobbik felkérte, szerepeljen az EP listájuk negyedik helyén.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint történelmi a megállapodás, amivel a TMRSZ vállalta a nehezebbet, mivel a Jobbik már hozzászokott a ráaggatott különböző jelzőkhöz.

A három ok közül, amiért aláírták a megállapodást, az egyik, hogy reméli, hogy "alulról szerveződve, felfelé haladva, dörömbölve az államigazgatás ajtaján is" minél több szervezetet érnek majd el - tette hozzá. A másik ok, hogy a Jobbik programjában előkelő helyen szerepel a közbiztonság jobbítása, ezért fontos egy rendőri szakszervezettel kötött megállapodás - tette hozzá. Harmadikként a szakszervezetben rejlő lehetőségeket említette, ezzel azt jelzik, hogy "tennivaló a dolgozókért is van", nem egymást akarják segíteni, hanem közösen, Magyarország ügyét.

Olvasóink írták

 • 19. flexsnake 2009. május 20. 23:12
  „19. akkor ha ezt akarod nem örülnél a jobbiknak. Logikátlan hogy egy antiszemita fröcsögő idegengyülölő banda akiket megvet egész európa szocialistaként lépjen fel. Amit te összehoztál az szocialista látásmód és nem polgári látásmód. VAgy esetleg nemzetszocialista....hujaj... Emlékszem a hosszú kések éjszakájára...”
 • 18. boris013 2009. május 18. 22:17
  „Ezt előttem már sokan elmondták, hogy lehetne ... Most csak a hasamra ütök és mondok párat : BTK szigorítása, rendőrség fellépése a bűnőzőkkel/bűnelkövetőkkel szemben, segélyek szigorítása, gyes/gyed változatása stb.... Jó másfél év múlva úgyis kiderül, hogy mi lesz itt Magyarországon.”
 • 17. smalltown 2009. május 18. 21:19
  „boriska, te pontosan hogy kepzeled a "rendrakast"?”
 • 16. boris013 2009. május 18. 20:56
  „Nagyon jó, alakul.... A rendőrőknek is elegük van a cigánybűnőzésből, csalásból, az önkormányzatoknál ahol a segélyeket osztogatják ott is pontosan tudják mik a hírek a romákkal és az Apeh-nál nap nap után látják, hogy ezek ...... Csak szomorú vagyok, hogy idáig jutottunk. Nem lett volna szabad idáig fajulnia dolgoknak. De most már rendet kell rakni.”
 • 15. aranka2 2009. május 18. 20:40
  „mindenki azt hazudik, amit akar, de elhinni nem kell.
  Politikai párttal csak politikáról lehet megállapodni, másról nem. Ha megállapodok egy kurvával arról, hogy mennyiért dugunk, utána nem magyarázkodhatok azzal, hogy oktatási célú megállapodást kötöttünk. agy ha mégis megpróbálom, a kutya sem hiszi el.”
 • 14. flexsnake 2009. május 18. 20:34
  „8. elfelejted hogy nem vagyok mszps se fideszes se jobbikos. Nekem nincs pártom.
  A rendőrség pártoktól független szervezet. Akkor is intézkednie kell ha politikus az érintett akkor is ha közember. Kit is vittek el sorozatosan a tüntetésekről hátracsavart kézzel? A jobbikos bajtársadat. Nem, ők nem szélsőségesek csupán a nevük merült fel a kurugy nyomozása ügyében. Vajon miért?
  Akkor lesz rend ha a jobbik eltűnik a süllyesztőben, ha a gárdát végre szétzavarják.
  Lesz nagy csodálkozás jövőre, előre borítékolható az eredmény.”
 • 13. flexsnake 2009. május 18. 20:26
  „7. ki cigányozott meg zsidózott? Jobbik. Kinek a tagságában voltak bűnözők? Gárda.
  Több kérdésem nincs. Gusztus azt mondta a gárda és a jobbik neonáci.”
 • 12. smalltown 2009. május 18. 19:46
  „Jobbik meg a tettrekesz rendorok.... Ijeszto!:(”
 • 11. TELSTAR 2009. május 18. 19:24
  „Jaj, úgy félek, rettegek,
  hol egy bőrönd? elmegyek !

  :-)))”
 • 10. efje 2009. május 18. 19:22
  „Alakul ez. Az emberek nem hulyek, csak konnyen befolyasolhatoak. Az elmult evek politikai elitje ezt ki is hasznalta szepen, egyfalyta MSZP-Fidesz focimeccsre hasonlitva hol az egyik bundazott hol a masik.
  A Jobbik nagy meglepetest fog okozni es szepen keszulnek is ra. Jol teszik.
  Le kell cserelni a parlamentet!”
 • 9. rozator 2009. május 18. 19:11
  „Valaki az én fizumat is közelíthetné Európához!”
 • 8. m.á. 2009. május 18. 18:58
  „ezt a dblacit elcserélhetné flekszsznékre a szegedi jobbik, a flekszi legalább vicces (néha)”
 • 7. dblaci 2009. május 18. 18:30
  „flexsnake ne fáraszd magad, a Jobbika z új erő, és nem 5% a cél, hanem a 2/3, akkor rend lesz. :) .............. A politikamentes álszentséghez meg hadd ne fűzzek kommentárt, a te pártod és a csicskása akik politikai parancsra magyarokat nyomorítottak meg október 23.-án, az 50. évfordulón, és azóta is hány aljas dolgot elkövettek. Azért, mert valakinek ez nem tetszik, még lehet független. A szélsőség ugyanis az szdszmszp.”
 • 6. Lacas 2009. május 18. 18:29
  „Végre egy tisztes,nem ferditett hir a Jobbikról.Persze ki az első hozzászóló? Flexsnake! Aki bőszen hirdeti a toleranciát és nácizik,fasisztázik támadja a magyar érdekeket védő Jobbikot,miközben minap a disznós cikkhez való hozzászólásában atombombával irtaná ki az egyiptomiakat.Azaz IRTANÁ KI! Ki is a szélsőséges?Egyébként meg mindenki ismeri a jelenlegi közbiztonságot,a rendőri kettős mércét,a cigánybűnözők mosdatását stb. A szakszervezetben még vannak tisztes emberek,igy nagyon helyesen kötöttek szövetséget együtt küzdve az igazságért és ezáltal a kisrendőrök,egyáltalán a rendőrség becsületének visszaszerzését,az állampolgárok biztonságának és egyre inkább életét védeni”
 • 5. Zuperman 2009. május 18. 18:18
  „Egyáltalán hogy gondolja ez a liba, hogy a rendőrök egyezményt, szövetséget kötnek szélsőjobbos .......!? Minden barom meg tud ígérni mindent, de az nem mindegy, hogy kivel említik egy napon a tisztességes zsarukat!”
 • 4. flexsnake 2009. május 18. 18:07
  „,,A megállapodás azért jött létre, mert a Jobbik elfogadta a szakszervezet céljait, mint a közbiztonság javítása, a politikamentes rendőri vezetés követelménye..."
  Éppen most viszik bele a politikát mert ugye párthoz nyalni az politika. Jön hogy nem politikai...Akkor mi? Kiflicsere-bere? Most kellene ott fent bekeményíteni és kigyomlálni a politikát. Meg az ilyen látszatpaktumokat....”
 • 3. flexsnake 2009. május 18. 18:07
  „,,A megállapodás azért jött létre, mert a Jobbik elfogadta a szakszervezet céljait, mint a közbiztonság javítása, a politikamentes rendőri vezetés követelménye..."
  Éppen most viszik bele a politikát mert ugye párthoz nyalni az politika. Jön hogy nem politikai...Akkor mi? Kiflicsere-bere? Most kellene ott fent bekeményíteni és kigyomlálni a politikát. Meg az ilyen látszatpaktumokat....”
 • 2. comet 2009. május 18. 17:52
  „Szima Juditot becsülöm a ´köz´rendőrökért tett erőfeszítései miatt, de a Jobbik szélső jobboldalán levő Vona Gáborral kötött megállapodása meredek pálya, a céloktól függetlenül, amiről esetleg könnyű lecsúszni. A Magyar Gárda szélsőséges, elsőfokon betiltott mozgalom, ami erősen kütődik a Jobbikhoz. Jó lenne ha a Jobbik komoly párttá tudná kinőni magát, de ehhez radikális belső változtatásokra lenne szüksége, amit nem biztos hogy meg tudnak oldani. A rendőrség szélsőséges mozgalmakhoz kapcsolódása bármilyen szinten is megengedhetetlen.”
 • 1. flexsnake 2009. május 18. 17:47
  „Gusztustalan mikor rendőr politizál. Az is mikor politikus nyal be ... De tőlük már megszoktuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magántőke bevonásával építene mélygarázsokat a főváros

Öt kiemelt mélygarázs építését tervezi a főváros magántőke bevonásával, közpénzek felhasználása… Tovább olvasom