Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Zsidó gasztronómiai fesztivál Budapesten

Maceszgombóc, négy különböző sólet és zsidó tojás, valamint csicseriborsós csirke, kóser italok és beduin tea is várja az érdeklődőket vasárnap a budapesti zsidó gasztronómiai fesztiválon. A Király utcai Gozsdu Udvarban megrendezett fesztiválon a szervezők a gyerekeknek szörpivó és fánkevő versenyt tartanak.
A Gozsdu Udvarban négy helyszínen, folyamatos programokkal várják a gasztronómiai fesztivál látogatóit vasárnap 10 órától késő estig. Az egész napos ízkavalkád izraeli reggelivel kezdődik, majd a látványkonyhában Grenadine, az egyik gasztroblogger főz csicseriborsós csirkét.

Az ebédelni vágyók négy különböző sóletből is válogathatnak, ígérik a szervezők. Délután a látogatók egy másik gasztrobloggerrel - Bodrogi "Fűszeres" Eszterrel süthetnek kalácsot, majd beduin teát kortyolhatnak a közel-keleti kávéházban.

A kulináris élvezetek mellett, kulturális programok is várják a látogatókat. A Gozsdu Udvarban felállított színpadon fellép az izraeli énekes-gitáros Meir Hermon, a Z'mirim Diák Klezmer Band, az ütőhangszeres Al Tabla Percussion Group.

A vasárnapi fesztiválon a gyerekek főzőiskolában, szörpivó és fánkevő versenyeken érezhetnek rá a zsidó gasztronómia ízére, és nekik szól majd az ALMA együttes koncertje és a bohócműsor is.

A családi rendezvényt az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) szervezi.

A gasztronómiai fesztiválról további információ a www.judafest.org weboldalon található.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben egy tíz évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottja

Őrizetbe vették a rendőrök kedden azt a férfit, akinek köze lehet Terjék István vállalkozó tíz évvel… Tovább olvasom