Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Zsinati ülést tart a református egyház

A Magyarországi Református Egyház (MRE) XIII. zsinatának negyedik ülését csütörtökön és pénteken tartják Balatonszárszón - tájékoztatta az MTI-t kedden Csoma Áron, az MRE zsinatának szóvivője.
Elmondása szerint a zsinat napirendi pontjai között lesz egy javaslat a cigányok közötti missziós munka összefogásáról és a református cigánymissziós tanács létrehozásáról.

Csoma Áron megemlítette, hogy a Soli Deo Gloria Református Konferenciatelepen tartott kétnapos zsinaton ünnepélyes keretek között aláírják a Rajnai Protestáns Egyházzal kötött partneri megállapodást.

Ezenkívül a zsinat tárgyalja azt a javaslatot is, amely az egyházi közelmúlt feltárásának folyamatára és módjára, azaz egyebek mellett a református ügynökmúlt feldolgozásának módszereire vonatkozik - folytatta.

Megemlékeznek továbbá a 75 éves Barmeni Hitvalló Nyilatkozatról; így nevezték szervezkedésüket Németországban Hitler uralomra jutása után azok a protestánsok, akik nem akartak engedni a nemzetiszocialista eszmék térhódításának az egyházon belül.

A zsinaton átadják az év könyve díjat is - tette hozzá a református egyház szóvivője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem zárják be az Allee bevásárlóközpontot

Nem tartja indokoltnak Újbuda jegyzője, hogy ideiglenesen bezárják a napokban nyílt Allee… Tovább olvasom