Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Zsuzsó babái a dobogón

Takács Zsuzsó több száz darabos babagyűjteményére, életképeire méltán lehet büszke.

„A babák világa  az én világom" címmel szakdolgozatot is írt, de a kis- és nagyobb gyermekeket is rabul ejtik az általa készített mackók és babák. Kiállításával évről évre megörvendezteti az óvodás korosztályt. Takács Zsuzsó több száz darabos gyűjteményére, életképeire méltán lehet büszke.

Brigi, Vanessza és Máté tetszését is elnyerték a babák. Felvételünkön Takács Zsuzsóval, a Bisinger ovi dadusával.
A győri Bisinger Óvodában sajátos helyet, szabályos életteret kaptak a mackók, a babák, a 4–7 éves korosztálynak és kísérőiknek pedig különleges programot ígér az immár hagyományosan megrendezett babakiállítás megtekintése. Az ovisok a megyeszékhely és a városkörnyék szinte minden intézményéből eljönnek, és a szemnek tetsző látványon túl közlekedni, köszönni és viselkedni is megtanulnak.
Az óvoda dadusa a IX. Országos Babakészítési Versenyen ismét remekelt: a népviseletes kategóriában készített „Tardi Rózák" kompozícióját első díjjal jutalmazta a hozzáértő zsűri. Ugyancsak a mostani versenyen a győri Ujj József és felesége, Rozál az életképek kategóriában elhozta a pálmát.

A baba- vagy mackókészítés összetett és aprólékos munka. Hasznos, ha a készítő ismeri a bőrözés, a nemezelés, az agyagozás alapjait, érti a történelmi összefüggéseket, ismeri a viseleteket. A Fodor Bodor nevet kapott bohóc, a sellőlány, a nyegla vagy a nadrágos maci, illetve a Waldorf-babák mind-mind Zsuzsó otthonában, ovijában születnek és élnek. Olyan kincsek, amelyeket azért jó megismerni, mert velük természetes a játék, a tanulás, ráadásul szépek.
(Takács Zsuzsó legközelebbi kiállítása várhatóan október végén Pápán, a Kékfestő Múzeumban nyílik.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Ászok-vereség

Teke Szuperliga, férfi

BKV Előre–S. Ászok 8:0 (3426–3164). Harmadik… Tovább olvasom