Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Zuschlag - parlamenti pártok elnökeit is meghallgathatják

Idén már nem lesz több tárgyalás a Zuschlag-perben, csütörtökön volt az utolsó 2008-ban. A tárgyaláson az ötödrendű vádlott ügyvédje azt kérte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságtól, hogy tanúként hallgassák ki Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktort, Dávid Ibolyát és Fodor Gábort, valamint Deutsch Tamást, Jánosi Györgyöt és Göncz Kingát is.
A politikusokat az ügyvéd szerint azért kell kihallgatni, hogy tisztán látható legyen a pártok illetve civil szervezetek finanszírozási gyakorlata. Krausz Csaba védője azt is kérte a bíróságtól: kérjen adatokat az Állami Számvevőszéktől, hogy kiderüljön, a pártok ifjúsági szervezetei milyen forrásokból gazdálkodtak korábban. A bíróság később dönti el, hogy helyt ad-e az ügyvéd kéréseinek.

A Zuschlag-ügy egyik előzetes letartóztatásban lévő vádlottja, Katus Ferenc szabadlábra helyezését elutasította a bíró. A tárgyalássorozat február 11-étől folytatódik majd, több mint száz tanút fognak meghallgatni. A bíróság várhatóan jövő ősszel hoz első fokú ítéletet az ügyben.

A Zuschlag-ügy egy, a számviteli fegyelem megsértése miatt indított vizsgálattal kezdődött még 2005 elején. 2007 nyarára kiderült, hogy a Zuschlag Jánoshoz kapcsolódó alapítványok és egyesületek nem tudtak elszámolni azokkal az összegekkel, amelyeket állami pályázatokon nyertek. A bűncselekménnyel 72 milliós kárt okoztak, bár ennek jelentős része "megkerült": ötvenmillió forintot maga Zuschlag János fizetett be korábban.

Olvasóink írták

  • 1. Luckatosh 2008. december 12. 13:39
    „Faszt targyalgatnak ennyit az adofizetok penzen. Dobjak ezt a kedves zuhatagot a lakat moge a nagydarab ciganyok koze 1 evre, ott majd megtanulja hogy ne hajigalja a szappant nyakkendobe .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazaengedték Mirjamot

Több hónap után kiengedték a kórházból csütörtökön Mirjamot, azt a kislányt, aki másfél hónapja… Tovább olvasom