Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Zuschlag majdnem leesett a székről a röhögéstől

A hétfő délelőtti tárgyaláson két esetben is jóízűt derült a vádlottak padján Zuschlag János. Majdnem leesett a székről a röhögéstől...
Első alkalommal akkor, amikor Katus Ferenc – a kiskunhalasi fizetőpincérből Bács-Kiskun megyei szocialista pártvezetővé lett politikus - felolvasta előre megírt észrevételeit a kecskeméti bíróságon, melyeket a korábban (múlt héten) lejátszott Katus-Zuschlag telefonbeszélgetésekhez fűzött. Az egyik beszélgetésről azt mondta Katus, hogy mások is voltak a közelében, ezért – úgymond - kódolt formában csevegett Zuschlaggal. Utóbbi ezt a kódolt kifejezést hallva kevés híján leesett a vádlottak padjáról a nevetéstől.

Második alkalommal akkor derült Zuschlag, amikor a következő vádlott Marsovszky Balázs, az egyik alapítvány elnöke, olvasta fel a vallomását. Ebben közölte a bírósággal, hogy soha, semmilyen körülmények között nem kapott százalékot az alapítványok által elnyert pénzekből Zuschlagtól. Ez volt a második kijelenés a mai tárgyaláson, amit ugyancsak mosolyogva fogadott Zuschlag János.

Marsovszky Balázs egyébként – mint ma kiderült – jelenleg 120 ezer forintos nettó jövedelemmel rendelkezik. Ebből fizeti a lakás és autó hitelét, valamint egy 10 millió forintos kölcsönt is, amit a Zuschlag-ügyben „kártalanításként" befizetett. Mindemellett a szüleit is támogatja anyagilag a 120 ezer forintos jövedelméből.

Olvasóink írták

 • 15. KolompárRómeó 2008. november 18. 20:37
  „13. hozzászólás KukoricaJancsi 2008.11.18. 12:29 :

  Az a baj, hogy olyan röhögött és olyanon, ami a te pénzedet érinti. Vagyis nem a tiéd, mert az övé és haverjaié, holott te nem ezért fizetted be, hanem egészségügyre, oktatásra, egyebekre.
  De hát ez a kurvaország. Erre adózunk. Hurrá.”
 • 14. spiler 2008. november 18. 16:11
  „OKOS EMBEREKKEL VETTE MAGÁT KÖRBE.....AKIT ÁT TUD B....I A PALÁNKON,SZERINTEM IS MEGUSSZA.......MINT A TÖBBI,,,,,,,DE MIÉRTNE USZNÁ MEG HISZEN MÁSOK ÜGYEIT IS ELSIMITOTTÁK MÁR EBBEN AZ ORSZÁGBAN,CSAK AZT NEM ÉRTEM,HOGY AZ IZRÁELIEK AKIK A HATALOMBAN VANNAK MIÉRT NEM KÜLDIK A VICCES FIÚT MELEGEBB ÉGHAJLATRA.........”
 • 13. KukoricaJancsi 2008. november 18. 12:29
  „Tegnap én is jót nevettem valamin, mégsem érdekel senkit.

  Nem értem, miért érdekelné az embereket az, hogy Zuschlag röhögött egyet!?

  Holnap már arról is cikkezni fognak, hogyha hasmenése lesz?”
 • 12. efje 2008. november 18. 12:11
  „Szerintem a Jobbikra gondolt. Lesz is para 2010-ben. A forint valószínűleg elszáll, de lesz egy vérbeli magyar kormányunk.
  Achilleusnak köszönjük a cikket. Benne van a Feri is. "Hazudtunk éjjel-nappal."”
 • 11. katcsi 2008. november 18. 11:35
  „ULTRA!
  AKKOR KIRE GONDOLTÁL?
  KOMOLYAN ÉRDEKEL, NEM KÖTÖZKÖDÉSBÖL KÉRDEZEM”
 • 10. achilleus 2008. november 18. 11:18
  „(...) Szemezgessünk a nyilvánosságra került információkból, hiszen a bírósági tárgyalás sorra bontja ki az igazság újabb és újabb elemeit.

  1. Zuschlag Jánosék éveken keresztül fiktív alapítványok segítségével jutottak pályázati úton költségvetési forrásokhoz. A jogosulatlanul elnyert 75 millió forintból aztán jutott kampányra, ifjúszocialista rendezvényekre és magánszemélyeknek. Zuschlagot és 15 társát az ügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolta meg.

  2. Még a nyomozás során, az éj leple alatt tanúvallomást tett Gyurcsány Ferenc. Számos szocialista politikus mellett kérdéseket tett fel az ügyészség Szilvásy Györgynek, a sporttárca egykori közigazgatási államtitkárának, jelenlegi titokminiszternek is.

  3. Gyanúsítottként és tanúként tett vallomásokból kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc sportminiszteri irodájában szűk körű megbeszélések voltak a különböző pályázatok ügyeiben. Ezeken a tanácskozásokon részt vett Zuschlag János és Ujhelyi István mint a Fiatal Baloldal vezetői, Arató Gergely, az MSZP ifjúsági munkacsoportjának a vezetője és maga Gyurcsány miniszter.

  4. 2004-ben, amikor a Hír TV segítségével kiderült, hogy az ifjúszocialista vezér valójában mennyire érez együtt a holokauszt áldozataival, Zuschlag alkudozni kezdett az MSZP-vel arról, menynyi pénzért hajlandó lemondani az országgyűlési képviselőségről. Azt pontosan nem tudni, milyen eredménnyel zárult az alkufolyamat. Zuschlag mindenesetre lemondott, majd Zanzibáron (Tanzániához tartozó szigetcsoport Afrika keleti partjainál) pihente ki fáradalmait. Az ifjúsági pénzek megcsapolása folytatódott.

  5. Egy gyanúsítotti vallomás szerint az ifjúsági munkacsoport egyik összejövetelén, egy budapesti étteremben Gyurcsány Ferenc emelt hangon Zuschlag pályázatairól tett említést.

  6. A telefonlehallgatási jegyzőkönyvekből kiderült: Zuschlag az ügyében folyó rendőrségi nyomozásról pontos információkkal rendelkezett. Még a házkutatásokról is előre tudott. "Én a rendőrséget tudom fogni" - fogalmazott az egyik felvételen. A volt szocialista honatya kapcsolata Lusztig Péter volt, aki korábban Baranya megyei rendőrfőkapitányként, majd szocialista képviselőként, később Lamperth Mónika belügyminiszter kabinetirodájának munkatársaként tevékenykedett. Ne felejtsük, Lamperth nemcsak a Medgyessy-, de az első és a második Gyurcsány-kormányban is belügyminiszter volt. Egészen addig, amíg a tárca megszűnt.

  7. Zuschlag János a nyomozás során még arról is értesült, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatja a telefonját. Titkárának, Lados Istvánnak panaszkodva többször elmondta, hogy a titokminiszter későn szólt az akcióról. Szilvásy természetesen határozottan cáfolta, hogy bármilyen információval szolgált volna.

  8. Nemrég mobiltelefont találtak Zuschlag János cellájában. Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy ki és milyen módon juttatta el Zuschlaghoz a készüléket. Jelenleg szakértők vizsgálják a telefon memóriáját, híváslistáját. Főképpen azt ellenőrzik, hogy a volt képviselő összebeszélt-e szabadlábon védekező vádlott-társaival, illetve az ügy tanúival.

  Fel van tehát adva a lecke Baueréknak, rakosgassák a mozaikokat kedvük szerint. Hogy lehet Gyurcsányt leválasztani a Zuschlag-ügyről? És Bauerék küzdenek is, nem foglalkoznak a homlokukról csorgó verejtékkel, nem adják fel.

  Úgy tesznek, mintha sohasem hallottak volna arról, miként "vallott" minden kényszer nélkül, még az ügy kipattanása előtt a kormányfő és bizalmasa a Zuschlag-jelenségről. Debreczeni Józsefnek, Az új miniszterelnök című könyv szerzőjének mondta tollba Szigetvári Viktor, hogy Gyurcsány miniszterré válásakor "hamar szembesült a szocialisták ifjúságpolitikai világával", amely a pályázatokkal való mutyizást jelentette. Arról is beszélt, hogy a jelenlegi kormányfő "hamar intézményesítette az ifjú szocialisták világával az együttműködési viszonyt", sőt ezeket "saját politikai céljaira is használta". Gyurcsány pedig arról beszélt Debreczeninek, ifjúsági és sportminiszterként nem engedte a döntés-előkészítőknek sem, hogy helyette határozzanak, minden döntést szeretett ő maga meghozni. (...) (Magyar Nemzet)”
 • 9. ultra 2008. november 18. 10:36
  „Nyugi emberek, ezt nem fogják megengedni, kap egy 5 évet, hasonlót mint a KULCSÁR A. sikkasztott miliárdokat, erre kap 8 évet!
  :)))

  Szégyen, ezért kapnia kellene egy 20 évet, vagy rohadjon meg bent!

  Amig nem lesz kormányváltás addig rend nem lesz itt, nem a fideszra gondoltam!”
 • 8. zoltanz 2008. november 18. 10:23
  „A végén pedig kiköhöghetjük azt az 50 millát is, mert megítélik neki kártérítésként az elszenvedett meghurcoltatásért. Hisz nálunk helyzete magaslatán áll a gazságszolgáltatás.”
 • 7. theseus 2008. november 18. 09:57
  „Katus elvtárs vallomása tényleg röhejes.
  Akár a Tanú c. filmben. Az ürge csak kódnyelv volt az ürgebőrbe bújtatott konzervdobozokra, és az azokban levő titkos üzenetekre.”
 • 6. jozicsenko 2008. november 18. 09:31
  „visszafizettek vagy 50 millió Ft-ot, hip-hopp hirtelen

  annak az eredetét nem kérdezik, mert akkor buknának

  mintha nem tartana fél percig, hogy egy banki info alapján megmondják az eredetét

  szoval megy a csalás, megint országos szinten”
 • 5. mag 2008. november 18. 06:26
  „Amilyen a tyuk olyan a tojás........”
 • 4. KolompárRómeó 2008. november 17. 22:12
  „Postabank, Kulcsár, hugyos rendőrfőnök Kis Ernő alteregója, satöbbi. Nem kap ez semmit. Akkor fog igazán nagyot röhögni. Rajtunk és az egész idióta "igazság"szolgáltatáson.

  Az a fontos, hogy nincs pénz, rohadjon meg a tanár, orvos, nyugdíjasok, egyebek, de erre mindig lesz. Most, hogy már miénk a "jól tettük a dolgunkat Ukrajnával, Pakisztánnal együtt" IMF-hitel is, fellélegezhetnek az elFtársak, lehet tovább lopni.

  A nép meg majd fizet. "Ha meg nem tetszik, akkor el lehet menni." Javaslom, amíg nem késő. Mert "ezek"-re kár bízni bármit is, amit országnak neveznek...”
 • 3. homer 2008. november 17. 21:31
  „Ez a nagyon gáz:
  "Marsovszky Balázs egyébként - mint ma kiderült - jelenleg 120 ezer forintos nettó jövedelemmel rendelkezik. Ebből fizeti a lakás és autó hitelét, valamint egy 10 millió forintos kölcsönt is, amit a Zuschlag-ügyben ,,kártalanításként" befizetett. Mindemellett a szüleit is támogatja anyagilag a 120 ezer forintos jövedelméből." Ilyenből van kb.500 ezer az országban, java része a politika(usok) környékén!”
 • 2. Mil 2008. november 17. 20:18
  „SZtem nem kap semmit. Én azon sem lennék meglepődve, ha ez egy megrendezett dolog lenne, a végén gyk 0 ítélettel-és ezt tudja előre cuslag, ezért is röhög olyan jókat.”
 • 1. efje 2008. november 17. 19:21
  „Persze hogy jót röhögött. Mentik az emberek ami meg menthető. Ki így, ki úgy. Nagyobb halakat nem akar magával rántani ez a jóember? Mondjuk a kormány felét. Soknak van vaj a füle mögött. Remélem a bírónak is lesz humorérzéke.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanóanyagot találtak egy oltár mögött

Körülbelül egy kilogrammnyi, feltehetően II. világháborús robbanóanyagot találtak a Nógrád megyei… Tovább olvasom