Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Kormányablak is néz majd a Bor térre

Csütörtöktől szombat délutánig ismét kihelyezett ügyfélfogadással várja az állampolgárokat a szegedi kormányablak, ezúttal a Bor téren.
A kormányhivatal standját az általánosan ellátott területeken kívül most egy speciális ügyben is kereshetik az egészségkárosultak: szeptember 30-ig adhatják be a személyautó szerzési támogatásra szóló igényüket az arra jogosultak, akiknek körét nemrégiben kibővítette a Szociális- Családi és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság.

A kérelmeket a kihelyezett ügyfélfogadáson is befogadják, illetve ezzel kapcsolatosan tájékoztatást is adnak az érdeklődőknek. A rendezvény ideje alatt egyébként minden nap más szakigazgatási szerv mutatja be szolgáltatásait, így a Szociális és Gyámhivatal mellet, a Munkaügyi Központ és a Fogyasztóvédelem munkatársaival is találkozhatnak az arra járók. Az Autómentes naphoz pedig további két szervezet, a Közlekedési Felügyelet és Népegészségügyi Szerv kapcsolódik szolgáltatásaival.

A kormány döntése értelmében a mozgáskorlátozott embereken kívül már az értelmi fogyatékos, az autista, a látássérült, valamint a hallássérült emberek, vagy a sérült hozzátartozója is igényelheti a személygépkocsi szerzési támogatást. A jogszabály szerint a szociális és gyámhivataloknál, vagy a kormányablakokban adhatják be támogatási kérelmeiket szeptember 30-áig az arra jogosultak. Közlekedési kedvezményben az említettek részesülhetnek, akik új gépkocsi vásárlásához 900 ezer, használt autó vásárlásához 600 ezer forint összegű támogatást vehetnek igénybe.

A kihelyezett ügyfélfogadáson, csütörtökön és pénteken délután 2-től este 6-ig, szombaton délelőtt 10 órától este 6-ig várják az ügyfeleket. Ezen kívül pénteken a Munkaügyi Központ munkatársai az idei Pályaválasztási vásárt népszerűsítik majd, amely október 4-én és 5-én az Ifjúsági házban lesz. Szombaton pedig a kormányablakos munkatársak mellé a Fogyasztóvédők fognak kitelepülni, akik a hagyományos magyar termékek gyűjtésére és ajánlására létrejött Fogyasztói Termékkosár programot ismertetik a bormustra közönségével. A kormányhivatal standja a kézműves utca Somogyi Könyvtár felőli végén található.

A szombati Autómentes napon a Közlekedési Felügyelőség a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság munkatársaival együtt a „Szuperbringa" akció keretében kerékpár ellenőrzést, illetve játékos közlekedésbiztonsági foglalkozásokat tart, a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv pedig egészségügyi szűrésekkel és általános állapotfelméréssel várja az érdeklődőket a Dóm téren.

Olvasóink írták

 • 4. papagalya 2012. szeptember 22. 10:17
  „Inkább a bicikliseknek hagytak volna 2 métert, csak arrébb kellett volna rakni az asztalokat.
  Az a kerékpárút is csak azért van, hogy elég sűrűn be lehessen zárni.
  Én megtiltanám az ilyen rendezvényeket, ill. azt, hogy így "rendezzék". Ez nem REND.”
 • 3. Tiszthelyettes 2012. szeptember 19. 19:21
  „És féltéglákat is be lehet <moderálva>ni rajta?”
 • 2. szatyi 2012. szeptember 19. 19:15
  „Ilyen időben inkább csukjuk be az ablakot!”
 • 1. joy 2012. szeptember 19. 17:57
  „Hé Borivoje! Indul a zormánykukkolda!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bor tér térképe és borászai

Nézze meg szegedi Dóm téren kialakított Bor tér térképét, valamint a bortér borászainak,… Tovább olvasom