Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Lajvér Avantgarde – Újhullám Szekszárdról

A Lajvér Avantgarde a szekszárdi borvidéken működő, újító pincészet a Lajvér-völgy domboldalában.

A pincészet jellemző borai: olaszrizling, cuvée blanc, rozé cuvée, merlot, cuvée 2011 (bordeaux-i házasítás), triangulum cuvée, kékfrankos, bikavér.

A Lajvér Avantgarde borok új fejezetet nyitnak a Szekszárdi borvidéken. A festői Lajvér-völgy domboldalába simuló pincészet modern vonalai egy szuperszonikus, vadonatúj technológiájú és még annál is modernebb szemléletű borászatot rejtenek. Az épületet egyenes vonalai, szögletes formái látványosan kiemelik a tájból, míg az egymásba kapaszkodó, lépcsőzetes kontúrok izgalmas párbeszédet folytatnak a domboldal teraszaival.

Elérhetőség: Lajvér Borház, 7121 Szálka, hrsz. 07/28 06-74/509-524, info[]lajverbor.hu

Ez az újító, avantgárd szemlélet folytatódik a pincészet falain belül is, áthatja a belsőépítészetet, a pincészet teljes arculatát, és összpontosul a borokban. A bátran kísérletező, fi atal és tehetséges borászok célja, hogy újszerű házasításokkal, új ízekkel, de a legjobb szekszárdi hagyományok alapjain kiváló minőségű borokat alkossanak. A tartalom és forma összhangját a modern csomagolás dizájnja teszi teljessé, amelyen
egyszerre jelenik meg a modern technológia, a XXI.század formanyelve, és köszönnek vissza az épület szinteltolásos, lépcsőzetes „kocka" formái. A szőlőterület 25,5 hektár, friss telepítés.

A Lajvér Avantgarde technológiájának különlegességét egy izgalmas kettősség adja. A kímélő, alapvetőn kis, kézműves borászatokra jellemző kézi munkán alapuló technológiát sikerült „nagyüzemi" méretűre emelni, így biztosítva mindkét méret előnyeit a fogyasztónak: kímélő technológia, igényes kézi munka, nagyobb odafi gyelés a kézművesség jegyében, míg a megbízható, állandó minőség és elfogadható árak a nagyobb üzemméretnek köszönhetően.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentpéteri Borpince Kiskőrösről

A Szentpéteri Borpince Kiskőrösön, az Öregtszőlő homokdombjában található. Tovább olvasom