Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Palackba zárt jókívánságok az EzerJónál

Magyarország legszebb vidékei között barangolhat a „borkalandor", amikor a Presztízs díjas EzerJó Borkereskedelmi Kft. szegedi üzletében polctól polcig sétál.

A honi termőterületek csaknem 350-féle bora kerül itt karnyújtásnyi közelségbe, a választék pedig egyre bővül: a tradicionális fajták és tételek mellett a fiatal, feltörekvő borászok különlegességeivel, poharakkal, bortálalási eszközökkel.

– A régió legszélesebb választékát kínáljuk, jókedvű, hozzáértő csapattal – mondja Eperjesi Péter. Az ügyvezető szerint sikereik nagy részét annak köszönhetik, hogy az elmúlt évtizedben kialakult egy egyedi, személyes értékesítési stílus, amely „a tőkétől a pohárig kíséri a bor útját". Az EzerJónál ismerik a termelőt, a birtokot, a fürtöt a tőkén, és tudják azt is, hol nyílik majd a palack. Kereskedők, misszióval: árut és értéket egyszerre közvetítenek, náluk a boré a főszerep.

– Az üzlet a vásárlás mellett programokat is kínál: a kéthetente rendezett
borkóstolókon a tehetséges borász és az érdeklődő vásárló személyesen találkozik – magyarázta Eperjesi Péter ügyvezető igazgató. – A kóstolók telt házasak, nem ritka, hogy a bor hosszabb időre is összeköti alkotóját, fogyasztóját, kialakulnak a nagy kedvencek. Az EzerJó csapata szívesen látja az érdeklődőket, és nyújt segítséget a válogatásban, vásárlásban mindazoknak, akik velünk együtt vallják: a bor palackba zárt jókívánság.



Bodri Pincészet
A Bodri Pincészet épületegyüttese szervesen illeszkedik a szekszárdi tájba. Teljesen tudatos törekvésünk volt, hogy Szekszárd meleg színeihez
és tradícióihoz illeszkedő téglaépületeket emeljünk. A családból mindenkinek megvan a „saját" részterülete, ami kiváló kollégáink munkájával igazán működőképes. A borászatért Bősz Adrián felel. Jellemző fajták a kadarka, a kékfrankos. A Bodri Pincészet mindenekelőtt örömet akar szerezni vidám és gyümölcsös fehér- és vörösboraival a könnyed borok kedvelőinek, a nehezebb, mélyebb, titokzatosabb
tételekkel pedig ki akarja fejezni a szekszárdi termőtájban rejlő komplexebb lehetőségeket is. Hét vendégszobával várjuk a Faluhelyre látogatókat, ahol a tavaly májusában megnyílt OPTIMUS a la carte étterem gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról.

Disznókő Szőlőbirtok
A tiszta, friss aszúk titkának keresése a Disznókő Szőlőbirtokot a szó legnemesebb értelmében vett úttörővé tette. Birtokunk az egész borvidéken páratlan a tekintetben, hogy az összes szőlőnk egy tagban található, valamint egyike vagyunk azon kevés birtoknak, ahol a borászat nem máshol, mint a szőlőben helyezkedik el. Minden egyes parcellánkat úgyszólván intim közelségből ismerjük – boraink kizárólag saját szőlőből készülnek –, és a növényvédelemtől a szüretig nmkülönleges felelősségtudattal kezeljük. Csak a legjobb állapotban és az optimális pillanatban szedjük az aszúszemeket, illetve – a borvidéken
elterjedt gyakorlattal szemben – kétszer vagy háromszor, sőt akár négyszer is átfésüljük a szőlőt.

Tűzkő Birtok
A Tűzkő Birtok szőlőterületei a hagyományokban gazdag, történelmi Tolnain borvidékén találhatók. Az időjárási, domborzati és talajtani adottságok ideális feltételeket teremtenek a
Völgységben a szőlőtermesztéshez. Az Antinori borbirodalom részeként a
birtok három területén 50-50 százalékban fehér- és kékszőlők teremnek,
mind nemzetközi, mind hazai szőlőfajtákkal. A korszerű feldolgozóban és palackozóban üzemlátogatásra, az Apponyiak által az 1700-as években épített 300 éves pincékben borkóstolókra várják a látogatókat. Számos nemzetközi és hazai díjjal rendelkeznek,
a fehér kiválóságok közül méltán híres a zöldveltelini és tramini boruk,
valamint a finoman fahordós chardonnay
barrique, a vörösek közül a kékfrankos és cabernet franc fajta borok,
illetve a talentum és tűzkődomb blendek a leghíresebbek.

Dörgicsei Borház
A Dörgicsei Borház borainak különleges ízét a vulkáni hamuval rétegzett,
meszes kőzetet tartalmazó agyagtalajon, helyben termő szőlő biztosítja.
Szürkebarátunkra a teltebb íz jegyek, érett gyümölcsösség és hoszszú
lecsengés jellemző. A sauvignon blanc intenzív illatát végigkísérő, bodzavirágra, paprikára emlékeztető illatjegyekkel, ízében friss savakkal
találkozunk. Olaszrizlingünk – Dörgicse elismert bora – a fehérborok sorából kitűnik utánozhatatlan zamatával és keserűmandulára emlékeztető utóízével. Kékfrankos rozénk intenzív illatában a málnára, eperre emlékeztető jegyek üde, gyümölcsös ízvilággal npárosulnak. A cabernet rozé kiemelkedő, málnás, enyhén citrusos illatjegyei ízében is megjelennek. A cabernet sauvignon mély rubinvörös színű, intenzív fajtajelleges illatú, ízvilágában szederrel és feketeribizlivel. Tölgyfahordóban érlelt furmintunk a Balaton-felvidék nemes furminthagyományainak követője.

Lisicza Borház
A Lisicza Borház Kft. egy családi vállalkozás, amely 1998- ban alakult a Pécsi borvidéken. E terület különböző éghajlati viszonyok és kultúrák
találkozásánál fekszik, ennek következtében gazdag és egyedülálló
borászati örökséggel is rendelkezik. Céljuk, hogy ezen adottságokra építve, modern technológiákkal ötvözve mutassák be a borvidékben rejlő még kiaknázatlan lehetőségeket. Ennek szellemében kezdték meg
nyolc évvel ezelőtt ültetvényeik kialakítását, amely több lépcsőben érte el
a jelenlegi 14,5 hektáros méretet. Az ültetvény gazdag fajtaválasztékában helyett kapott a klasszikus világfajták és a hagyományos magyar fajták mellett a borvidék különlegessége, a cirfandli is. Korszerű borászati üzemükben kizárólag saját, radikális hozamkorlátozással előállított termést dolgoznak fel.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilazulsz, letisztítod magadat

És iszol egy pohárkával. Mucsi Zoltán színművész, az ország Kapája így reklámozza az idei szegedi borfesztivált a YouTube-on. Tovább olvasom