Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Sebestyén Pincészet – Gyönyörködtetés az Iván-völgyben

A Sebestyén Pincészet 1998 óta működik a Szekszárdon található Iván-völgyben.

A Sebestyén Pincészetet 1998-ban családunk alapította Magyarország egyik legjobb klimatikus adottságokkal rendelkező termőhelyén, a Szekszárdon található Iván-völgyben. Változatos fajtaszerkezetű vidék ez, ami jelmondatában is tükröződik: „Varietas delectat" – A változatosság gyönyörködtet.

Elérhetőség: 7100 Szekszárd, Kalász u. 26.; Telefon: 74/318-360, Mobil: 30/378-1210, e-mail: sebestyenpince@t-online.hu, www.sebestyen-szekszard.hu Facebook: www.facebook.com/csaba.sebestyen.712

Jól érzik magukat e tájon a fehér- és kékszőlőfajták, a hungarikumok és a jól ismert világfajták egyaránt. Ez a változatosság borainkban is megmutatkozik: fajtaboraink, a kékfrankos, kadarka, zweigelt, merlot, cabernet, sagrantino és a cserszegi fűszeres mellett a borvidék sokszínűségét Icze névre keresztelt birtokborunkon, Bikavérünkön és csúcsborunkon, a Gráduson keresztül is szeretnénk bemutatni.

Borászatunk termőterületeit folyamatosan bővítve, 2013-tól 12,5 hektáron termesztünk szőlőt, és – szigorú hozamkorlátozás mellett – mintegy 8-10 hektárról vásárolunk válogatott termést.

A kézi szüretig a szőlőfürtök többszöri válogatáson esnek át, hogy a lehető legjobb minőséget kapjuk, s ezt követően a feldolgozást is a legkíméletesebben végezzük. Az erjesztés során a tradicionális eljárásokat ötvözzük a modern technológiákkal, az azt követő érlelés új és régi tölgyfa hordókban történik. Évente körülbelül 60 ezer palack bort készítünk az általunk támasztott magas minőségben.

(X)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sike Borászat – finom ízvilág, egries stílus

A Sike Borászat Eger környékén, 27 hektár szőlőterületen gazdálkodik, nagyrészt az egerszóláti… Tovább olvasom