Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Sike Borászat – finom ízvilág, egries stílus

A Sike Borászat Eger környékén, 27 hektár szőlőterületen gazdálkodik, nagyrészt az egerszóláti határban.

A Sike Borászat Eger környékén, 27 hektár szőlőterületen gazdálkodik, nagyrészt az egerszóláti határban. A legnagyobb egybefüggő terület a
16 hektáros Szarvas-dűlő egyedi fekvéssel és kiváló talajadottságokkal, így erre a területre a borászat meghatározó fajtáit telepítettük: merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah, alibernet, kadarka, pinot noir, olaszrizling, míg az illatos cserszegi fűszeres a Paptetőn terem. A szőlőterületeken szigorú terméskorlátozással állítjuk elő a termést. Elsődleges cél a teljes érésben történő szüret.

Sike Borászat – finom ízvilág, egries stílus Elérhetőségeink: Sike Pince – Sike Tamás. 3300 Eger, Szépasszonyvölgy, Disznófősor 43., Tel.: +36 30/742-9024, E-mail: siketamas[]chello.hu, www.sikeboraszat.hu 

A borkészítés és érlelés a kőlyuk-völgyi, valamint a szépasszonyvölgyi pincénkben történik, amelynek átépítését 2006 tavaszán fejeztük be. A kis kóstolópincéből egy reprezentatív pincét alakítottunk ki. A pincészet borai sok-sok hazai és nemzetközi versenyen értek el sikereket,
számos aranyérmet és csúcsborminősítést megszerezve.

A Sike Pince „Az év top 77 borászata" című kiadvány háromcsillagos pincészete. Borászati filozófiánk: A lehető legjobban megérlelt szőlőből olyan bor készüljön, amely fehérborok esetén az elsődleges tiszta szőlőből származó illatokkal és finom ízvilággal, vörösborok esetében pedig az egries stílusú, intenzív gyümölcsökkel és nagy testtel ajándékozza meg a bor fogyasztóját.

(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gasztroudvar programja a 2014-es szegedi borfesztiválon

Idén is lesz Gasztroudvar a szegedi Klauzál téren a borfesztivál alatt. A Gasztroudvar programjai. Tovább olvasom