Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Szegedi Hídivásár: levendula és háziáldás

Natúr és kézműves a Hídivásár két hívószava. Durva bóvli nincs. Többször is végig lehet menni, és marad látnivaló.

Már a délelőtti, viszonylag hűvösebb órákban megtelt a szegedi Hídivásár látogatókkal. Az árusok idén is csak a híd egyik oldalát foglalták el, így van hely bámészkodni, lehet gyerekkocsit tolni, és nem kell attól tartani, hogy kettészakad a család. Szerencsére nincs hangszórós zene, így békés hangulatú a vásár, az okarinás lány dallamait már messziről hallani, barátságos köszöntések, felkiáltó gyerekek hangja tölti be a hidat. Futóversenyt rendezni nem volt egészen zavartalan a vásáros hídon, de még ez is belefért.

Szegedi Hídivásár: levendula és háziáldás - GALÉRIA

Az árusok idén is a megszokott skálával jöttek el, a két hívószó ebben az évben, talán még inkább, mint tavaly, a natúr és a kézműves volt. A levendula a sztár, nemcsak cserepes formában, de vászonzacskóban, nyugipárnában, szárított csokorban, illóolajban lehetett kapni, és ha enni akartuk, kaphattunk levendulazselét is. A kézműves élelmiszereknél van homoktövis ital, medvehagyma lekvár, gyümölcslekvárok, egy egész standnyi öregszilvalekvár, sajtok és gyümölcssajtok, szörpök, natúr ételízesítők.

Igazán béna bóvlit elsőre nagyon keveset láttunk, teljesen hiányoznak a világító műanyagizék. Az árusok legalább felénél a család valamelyik tagja meg tudott állni nézelődni. Különösen ízlésesek a kerámiák, egyik-másik árus iparművészeti szintű tárgyakat kínál, és a humoros kerámiák is remekül sikerültek.

A kerámiás standok kitűnőek
A kerámiás standok kitűnőek

A fa játékok és konyhai eszközök kínálata a szokásos, a gyereket egész gyerekkorára el lehet látni fakarddal. Volt Nagy-Magyarország alakú fatál, amibe belerajzolták a trianoni Magyarországot, de úgy igazán nem találtunk történelmi bóvlit sem. Vannak viszont szép mívű tarsolylemezek, réz- és bőráruk, fémmedálok. Láttunk remek kalotaszegi lenvásznat, csergét, faliszőnyeget és szívmelengető háziáldást. A jelképáradatban idén is dominál a honfoglalás, de itt van a nemrég divatba jött bagolyminta is, és láttunk lovat, halat, keresztet, napot, holdat, tulipánt, madarat is. A hagyományos és természetes iránti a igény érezhető a vásáron.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták az Oskola utcát, készül a Hídivásár

Már csak kerékpárosan lehetett átcsorogni az Oskola utcán, amelyből ma Szegedikum utca lesz. Tovább olvasom