Bulvár, celeb

2016.01.07. 10:23

´56-os műsor indul a Kossuth Rádióban

A 25 perces adás heti egy alkalommal jelentkezik, felidézve a 60 éve történt forradalom és szabadságharcot.

'56-os műsor indul a Kossuth Rádióban csütörtökön az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közlése szerint a Szabadság népe című, 25 perces adás heti egy alkalommal, csütörtökönként 15 óra után jelentkezik, felidézve az ötvenhatos forradalom és szabadságharcot. A műsor feldolgozza a forradalom előzményeit, az ahhoz vezető utat, valamint az utána következő időszakot is.

Az új történelmi adás történészekkel, szakértőkkel készült riportokra, valamint a közmédia nagy múltú archívumára támaszkodva mutatja be az 1956-os eseményeket a szovjet megszállásról, a forradalomról, valamint a kommunista megtorlásról - tették hozzá, emlékeztetve: a közmédia az ötvenhatos forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából egész évben kiemelt tartalmakkal készül. Ebbe a tematikába szervesen illeszkedik a Szabadság népe című műsor is.

A közmédia elkötelezett a magyar történelmi események hiteles bemutatása mellett, hiszen ezzel nemcsak közszolgálati feladatait teljesíti, hanem lehetőséget is biztosít mindenki számára, hogy a lehető legtöbb információhoz hozzájuthasson a témában. A közmédia számára kiemelten fontos a történelmi örökség ápolása, a nem mindennapi cselekedetek emlékének megőrzése - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!