Bulvár, celeb

2017.10.26. 11:39

Halála után kapott csillagot Hollywoodban a zombihorror atyja

Romero munkái több rendezőre is nagy hatással voltak.

Csillagot kapott Hollywoodban három hónappal halála után George A. Romero, Az élőhalottak éjszakája című kultuszfilm rendezője, a zombihorror atyja.

 

Kép forrása: syfy.com


A szerdai megemlékezésen Edgar Wright brit filmrendező idézte fel a nyáron 77 éves korában tüdőrákban elhunyt forgatókönyvíró-rendező pályafutását.


Köszönetet mondott Romerónak horrorklasszikusaiért, köztük az 1968-ban forgatott Az élőhalottak éjszakájáért, a Zombie című 1978-as filmért és még tucatnyi további horrorfilmjéért, amelyek nyomán a zombifilmek atyjának nevezték el.

 

George Romero's widow, Suzanne Desrocher-Romero

George Romero’s widow, Suzanne Desrocher-Romero özvegye a ceremónián.

Fotó: citizen.co.za


Romero munkái nagy hatással voltak rá, nagy rajongója volt - fűzte hozzá a brit filmes, aki 2004-ben a Haláli hullák hajnala című horrorkomédiájával tisztelgett Romero filmjei előtt.


A hollywoodi Hírességek sétányán zombijelmezbe öltözött színészek színesítették a ceremóniát.


Wright hangsúlyozta: Romero nélkül ő sem lenne ma hollywoodi filmes, ahogy számos további kollégája is sokkal tartozik Romerónak a tőle kapott inspirációkért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!