Több mint ötven éve foglalkozik vendéglátással a röszkei Forró család négy nemzedéke. A Röszke melletti Forró Fogadó szilveszterkor ünnepelte 30. születésnapját.
Néhány éve még a turik terepe volt a szegedi nagyáruház melletti passzázs, egymás után sorakoztak a használt ruhákat árusító boltok. Mára gyorséttermek, hamburgerező, kínai, olasz és magyaros vendéglátóhelyek vették át a helyüket.
Városi legendának, kamunak nevezte a hortobágyi húsos palacsintában újrahasznosított maradék húsokról szóló történeteket Frank Sándor mesterszakács, étteremtulajdonos. A veszélyes hulladéknak számító ételmaradékot erre szakosodott cégek szállítják el és s
K Pro néven a kínai Hangzhou-ban nemrég megnyitott étterem az első KFC, amelyben salátákat, és olyan csirkét szolgálnak fel, amelyek nem olajban sültek.