Csongrád és környéke

2012.02.27. 11:19

Olvad a Tisza jégpáncélja - galéria

Csongrád - A hétvégén a Kőrös-torok közelében fotózta a Tisza jégpáncéljának olvadását olvasó-tudósítónk. Galéria.

Martini János

Az elmúlt napok kedvező időjárása miatt, megindult a Tisza jégpáncéljának olvadása. A folyó csongrádi szakaszán még egybefüggő, egyre vékonyodó a jégréteg, a Kőrös-torok közelében már nagy felületen olvadt el a jég, mely rendkívül szép látvány.

Olvad a Tisza jégpáncélja - GALÉRIA


A tavaszias időjárásnak ellenálló jégrétegeken, elfáradt tőkés récék pihennek meg a februári napsütésben. Téli álmából kezd ébredezni a természet, és erre kíváncsiak a csongrádi emberek is. Megjelentek az első horgászok, de van aki családi séta keretében nézi meg az egyik legszebb magyar folyót, a Tiszát.

Olvad a Tisza jégpáncélja - GALÉRIA


Csongrádon az elmúlt napokban tavaszias volt az időjárás. Sok csongrádi ember aggodalma, hogy a nagy mennyiségű hó hirtelen elolvadása ár és belvízveszéllyel jár. A hétvégi mérések szerint a Tisza vízszintje Csongrádnál – 61 cm. A szakemberek szerint a Tisza középső és alsó vízgyűjtő területén helyenként komolyabb belvíz is kialakulhat. Árvízzel azonban nem számolnak, mert a Tisza felső vizgyüjtő területén és a Kárpátokban még tart a fagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!