Csongrád és környéke

2012.05.28. 20:04

Fejlesztenék a csongrádi vízi rendészetet

Csongrád - A Tisza mellett a Köröst is ellenőrizhetné a csongrádi vízi rendészet, amennyiben a tervet támogatja az Országos Rendőr-főkapitányság.

Munkatársunktól

[namelink name="Murányi László"] képviselő tette szóvá a legutóbbi testületi ülésen, hogy az egykori csongrádi vízi rendőri őrs az utóbbi években visszafejlődött. Ezt abból is látta, hogy a képviselők elé a Tisza Vízirendészet szegedi vízi rendészeti rendőrőrs munkájáról szóló tájékoztató került, és ennek csak része a csongrádi. Úgy vélte, hogy az őrs ismételt létrehozása, szerepének megerősítése 10–12 új munkahelyet is teremtene a városban.

[namelink name="Busi László"] rendőr alezredes, kapitányságvezető válaszában elmondta: a csongrádi Tisza-parton lévő vízi rendészeti épület alkalmas arra, hogy abban a jelenleginél nagyobb létszámú őrs működjön. Igaz, a technikai körülményeket jellemzi, hogy jelenleg csak mobiltelefon és a belső rendőrségi vonal áll az ott dolgozók rendelkezésére, az internetkapcsolatot már a csongrádi önkormányzat támogatásaként kapják.

A kapitányságvezető hozzátette: kezdeményezték az Országos Rendőr-főkapitányságnál, hogy a Körös-torokban fekvő Csongrád kapjon központi szerepet a vízi rendőri munkában, és a Tisza mellett a Körös ellenőrzését is a helyi vízi rendőrök végezhessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!