Csongrád és környéke

2012.07.01. 09:43

Zumba Orsival

Csongrád - Zumba Orsival - ez a jelmondata Komlósi Orsi okleveles zumba- és salsa fitnesz oktatónak, aki ezt a merőben új mozgásformát meghonosította Csongrádon.

Palatinus Csaba

- A zumba 10 évvel ezelőtt, Kolumbiából indult hódító útjára, hogy rabul ejtse a mozogni vágyó milliók szívét szerte a világon. Beto Perez fitneszoktató volt a megalkotója és kitalálója ennek a testet és lelket megmozgató testmozgásnak. Alapját latin ritmusokra épülő táncmozdulatok alkotják, melyet megfűszereztek egyéb erősítő módszerekkel is - mondta el Komlósi Orsi, csongrádi zumba- és salsa fitnesz oktatónak.

Zumba Csongrádon - GALÉRIA


A zumba formula lényege, hogy az oktató a zeneszámokat az interval edzésmódszer elvei szerint (lassabb-gyorsabb, alacsony intenzitás-magas intenzitás) válogassa össze. Az interval módszert a test fizikai kondíciójának javítására fejlesztették ki, amely elsődlegesen a szív és vérkeringési rendszerre van jótékony hatással. Emellett a lassabb számoknál előszeretettel alkalmazhatók erősítő gyakorlatok is, amellyel a vázizomzat tónusát lehet javítani. A Zumba egy egyedülálló komplex edzésprogram.

Az nagyon jó hangulatú órákon a felcsendülő latin ritmusok hatására hol Kubában, hol Dél-Amerikában, vagy éppen Afrikában érezheti magát bárki, amellett, hogy az intenzív mozgástól bizony erősen meg is izzadhat, és közben formálja saját testét. Minél intenzívebben vezeti ki valaki az egyes mozdulatsorokat, annál jobb eredményt érhet el, és annál elégedettebb lesz az elért eredménnyel.

Zumba Csongrádon - GALÉRIA


- Ha valaki szeretne zumbázni, akkor csak olyan oktatóhoz menjen el órákra, aki vizsgát tett zumba oktatásból, mert csak így lehet biztos abban, hogy ténylegesen az eredeti módszer szerint tanulhatja és gyakorolhatja ezt a komplex edzés módszert - emelte ki Orsolya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!